"Rizikós" bemutatkozás

2011.09.03. 15:18

Nowotny vagyok. Első bemutatkozó bejegyzésemben "Coppelius"-ról lenne szó, s az ő Risiko c. dalukról. Magát a videót a testvérem mutatta meg, azzal a mondattal, hogy: "Ezt muszáj látnod, mert nagyon steampunk!"

Ám legyen, gondoltam magamban, s nem is kellett csalódnom, hiszen már a kezdő képek is azt sugallják, itt bizony nem egy szokványos zenével lesz dolgunk. Egy szépia színű cilinder forog a fekete háttér előtt, hogy aztán erőteljes gitárral megjelenjen a gordonkás banda tag, kinek a fejéről lerepül a már nevezett cilinder eredetije.

S ezek után láthatjuk a zenekart, amint modern hangszerekkel, de múlt századi öltözetben muzsikálnak. A magam részéről ez már akkora kontraszt, hogy azonnal megtetszett a banda, s kicsit jobban utána is néztem a dolgoknak. Azonnal meg is látogattam a honlapjukat. Sajnálatos módon kissé kaotikus, - vagy én igazodok el benne nehezen - a német nyelvűt pedig nem volt bátorságom megnézni semmit mondó germán nyelvtudásommal.

Ugyanis egy német nyelven alkotó társaságról van szó, ám azt mondom ez senkit se riasszon el. E. T. A. Hoffman prózájának ihletése elvileg nyomot hagy dalaikban. (Ha nem is Hoffman, az abszint azért megtette hatását.)

Igaz, hogy kicsit nehézkes megérteni, hogy miről is szól muzsikájuk, de a nevezett - legújabb - videoklipjük, abszurd humorral vegyült jelenetei alaposan kárpótolnak minket ezért. Különös tekintettel arra, hogy a videó végén még afféle "akut anakronizmus" is látható bandatagok részéről, amiben szerepet kap a virtus, a lovagiasság, de még egy segway is.

S most következzék a videoklip:

A Coppelius zenekar honlapja

 

(Az eredeti bejegyzés szerzője Nowotny)

süti beállítások módosítása