A Kickstarter-en nemrégiben megjelent egy újabb felhívás, "adomány" gyűjtés egy új játékra. Ez önmagában nem nagy hír, csakhogy ez egy steampunk, víz alatti csodavilágba kalauzolja el a játékost, a helyszín ugyanis maga az ősi és elveszett civilizáció, Atlantisz. A készűlő játékot egy kicsiny cég az Ironsun Studios készíti, Paul Kelly,  az ügyvezetőjük az alábbiakat mondta a termékükről
“Mind nagy rajongói vagyunk a Steampunknak és úgy gondoljuk, hogy ez a műfajt méltatlanul hanyagolják a szórakoztató játékiparban.A Fathom ötvözi majd Atlantis városának misztikusságát a víz alatti felfedezések és harc izgalmával, miközben a játékosok a Karib-tenger mélyén kutatnak az elfeledett romok között.”

Nathaniel Lockhart, a főszereplő, és az ő csodamasinája, a Bathysphere

A történet maga, szerintem jóra sikerült. Nathaniel Lockhart bőrébe bújva játsszuk végig a játékot, aki egy hajótörés túlélése után rémálmoktól szenved. Álmaiban azonban elkezd körvonalazódni egy forradalmi víz alatti jármű terve, melyet végül megvalósít, hogy kideríthesse, mit is rejt a mélység, ahol egykor az óceánjáró hajóval balesetet szenvedett. 
Innen 1870-ből indulunk hát, hogy felfedezzük Atlantisz romjait, ám mindeközben félelmetes vízi automaton szörnyek portyáznak ránk. Rejtély és misztikum, valamint akció és logikai fejtörők keveréke a játék, mely ráadásul rendkívül látványos, ugyanakkor hangulatos képi világával ránt minket a mélybe. 

A kinézetre nem lehet panasz és a látottak alapján még realisztikusnak is tűnik

Azonban, mint ahogyan az a Kickstarter-en lenni szokott, igen komoly külső támogatásra van szükség ahhoz, hogy egy ilyen szerény kis cég, mint az Ironsun Studios képes legyen ilyen komoly kaliberű projekt megvalósítására. Szám szerint 120 ezer angol fontra lenne szükségük. 
Azonban a támogatásért cserébe különféle relikviákat is felajánlanak, mint poszter, póló, egérpad, demó a játékból, kapucnis pulóver, antik hatású fejszobor a honorálóról! Természetesen minél nagyobb összeget szán valaki, annál komolyabb a jutalom is cserébe. 
Aki például már 5 ezer fonttal támogatja őket, az megkapja a főszereplő ruhájának élethű másolatát is, rengeteg egyéb ajándéktárgyon kívül is. Szóval, akinek vastagabb a pénztárcája, annak érdemes áldozni rájuk, mert nem várják, hogy a sült hal a szájukba ússzon! Erre ez a videó is bizonyíték! 


Némi angol tudás szükséges a szövegértéshez, de a látvány is magáért beszél! 

Tehát reméljük, hogy sikerül a pénzt összeszedniük és mihamarabb megjelenhet a játék, hogy mi is minél előbb kipróbálhassuk és beszámolhassunk az élményeinkről. Így a végére még egy szép kép a járműről! 

A kecses Bathysphere

süti beállítások módosítása