Jelentjük a gugglis Petőfinek és az "ejj mi a gőz" gőzanyámtyúkjának - na meg a Gőzapostolnak is, amely után sajnos hiába érdeklődtem évekkel ezelőtt elveszett valahol egy szerzői fiókban (tessék kommentben megírni, hogy hova lett, vagy megküldeni e-mailben, vagy megjelentetni!) - beérett a gyümölcse. Megjelent az első steampunk képregény, amely 1848 egyik legkarakteresebb figurájával foglalkozik.

Az Ács "Emtrexx" Zsolt által rajzolt és írt képregény alapja, hogy a mai napig nem tudni, mi történt mindenki Sándorával a segesvári ütközetben, tehát elvben fikcióként feltételezhetnénk, hogy tudtán kívül átjutott egy dimenziókapun. Több spoilert nem árulok el.

Minden magyar steampunknak érdemes elolvasni ezt a szellemes, gyors és üdítő képregényt, mely könnyeden újraértelmezve - saját magát szerencsére nem komolyan véve - sci-fi mítoszt csinál a ködbe veszett Petőfiből. (Akiknek szent dolog 1848 inkább tartózkodjanak tőle, mert tele van iróniával.)

A rajzok enyhén japán hatásról árulkodnak, a sztorihoz, a slusszpoénhoz és a könnyed történetvezetéshez passzolnak.

Itt a blogon mindenképpen csak ajánlani tudom, mert az alapötlete frappáns, és olyan információk derülnek ki benne, minthogy Szendrey Júlia és Petőfi gyermeke valószínűleg pont március 15-én foganhatott, valamint megláthatjuk hogyan fest egy képen a Petőfiből, Kossuthból, Bem apóból, Windisch-Grätzből, Görgeyből, Jellasicsból na meg egy Szendrey Juliskából álló szupercsapat.

Ingyen megtekinthető a Random virtuális képregénymagazin oldalán!

süti beállítások módosítása