Igen, jól halljátok, jól olvassátok. Valami egészen elképesztő készülődik. Jenny Anderton és Blayn Parkinson egy Royal Hungarian Express Halloween Night rendezvényt hirdettek meg jövőre, azaz 2012. október végére. (2012. október 27-28.)

A lényeg, hogy egy steampunk reméljük gőzöst terveznek Budapestről indítani. A Királyi váróterem találkozási helyszínül a Nyugati Pályaudvart teszi gyanússá.

Innen egy hét órás út kezdődik Erdélybe a valódi Vajdahunyad várába. Sajnos szegény külföldieket ki kell, hogy ábrándítsuk ennek a várnak semmi köze sincs Draculához - azaz a karóba húzó Vlad Tepeshez -, annál inkább Luxemburgi Zsigmondhoz, a Bethlen családhoz, na meg itt élt Szilágyi Erzsébet is, tudjátok Mátyás király édesanyja.

Itt aztán folytatódik az éjszakába nyúló kaland, majd pedig a visszaút következik nem sokkal éjfél után ugyanazon a vonaton és vonalon.

Részletkérdésünk, amire majd még válaszokat keresünk: valóban a Nyugatiból fog indulni-e ez a vonat, mivel a Budapest-Timisoara Nord vonal a Keletiből indul? A Keletiben is egyébként elég impozáns az étterem találkozóhelynek.

Az ajánlat szerint egy utazás páronként első osztályon kb. 107 ezer forint (350 euró), másodosztályon kb. 55 ezer forint (180 euró).

Mindenesetre, ha igaz a rendezvény híre, már idén érdemes gyűjteni rá, mi mindenképpen szeretnénk csatlakozni.

Facebook event

süti beállítások módosítása