A Frenchy and the Punk együttesre úgy bukkantam, hogy találkoztam legújabb albumukat, DVD-jüket és a pólóikat reklámozó videóval. Egészen bátrak, meg kell valljam, ugyanis az New Yorkból induló - honnan is máshonnan indulhatna el egy gipsy punk banda? - együttes két tagja meztelenül pózol a kamera előtt (leszámítva, hogy termékeikkel takargatják zavarba hozó testrészeiket).

A Frenchy and the Punk kéttagú együttes eredetileg a The Gipsy Nomads néven kezdte a pályafutását 2005-ben. Letagadhatatlanul érződik némi Gogol Bordello inspiráció a bandanévválasztáson, továbbá az albumborítón és azon, hogy az együttes mit is akar megvalósítani. Csak amolyan steampunkosan.

A banda frontembere egy hölgy a francia származású gitáros-énekes Samantha Stephenson, Frenchy őt egészíti ki a basszusgitáros, dobos Scott Helland.

Sajnos zenéjüket erősen megpecsételi a duó jelleg. (Bár lennének annyian, mint a Gogol Bordello!) Szimpatikus az, hogy látszik magukból építettek, és nem valamilyen menedzser agyszülemény jól kidolgozott termékei. Ugyanakkor elég nyersek is, a Lolly Jane Blue finomságától és precizitásától igen távol állnak. A latinos jelleg érződik zenéjükön. Valahogy nekem azonnal a magányos Voltaire ugrott be (ő írta a Billy és Mandy zenéjét, és számos steampunk zenei koprodukcióban közreműködött!)

A nagy steampunk conok rendszeres látogatói (DragonCon , Steamcon , Steampunk Worldfaire , Wicked Faire , Sirius Rising, Faerieworlds).

Négy albumuk jelent meg, és egy DVD. A legújabb albumuk: a Happy Madness.

Erről idéznék egy nótát, amitől remélem azért annak az arcán, aki szomorú, virul valami mosolyféle.

süti beállítások módosítása