Az Edison

2010.12.11. 20:08


A Higgins Épületet 1911-ben Thomas Higgins, egy Ír-Amerikai emigráns építette, aki az Arizónai rézbányáiból gazdagodott meg. Az épület az évek során erősen leamortizálódott, de az Albion Pacific Property-nek köszönhetően nemrégiben teljesen felújították. Az épület alagsorában található jelenleg az Edison bár.


A Higgins Épületet 1911-ben Thomas Higgins, egy Ír-Amerikai emigráns építette, aki az Arizónai rézbányáiból gazdagodott meg. Az épület az évek során erősen leamortizálódott, de az Albion Pacific Property-nek köszönhetően nemrégiben teljesen felújították. Az épület alagsorában található jelenleg az Edison bár.

A steampunk dekorációt könnyű volt összehozni, mivel ez a remekül berendezett csarnok valaha Los Angeles első privát erőműve volt. Az Andrew Meieran és Marc Smith által tervezett Edison a város klasszikus koktélos zászlós hajója lett.


Miután átjutsz az előcsarnokon, ami megőrizte az ötletes desing elemeit a clubnak, és megteszed az első lépésedet a fekete lépcsősoron, olyan mintha egy koktél gyár géptermébe ereszkednél alá. Az Edisonban két bár található, egy színpad jazz és blues bandáknak, burlesque táncosok, hatalmas generátorok és konverterek, réz táblák, és megkopott Edison lámpa hirdetések a falon, kommunális mosdókagyló, elektromos dynamo vázlatok a mosdóban, gyönyörű bőr kanapék, régi mozi vetítők, kis teljesítményű antik replika villanykörték, valamint egy hatalmas LCD képernyő amin olyan filmek mennek mint a Winsor McCay fantasy néma filmjei, a Little Nemo és a The Mysterious Explorations of Jasper Morello.


Az Edisonban rengeteg felfedezni való van, aminek a legjobb módja ha felfegyverkezünk egy remek koktéllal, amik készítésében jeleskednek. Kérésre bármiből készítenek koktélt az embernek, ezért is hívják az ital lapot "Alkatrész Katalógusnak". De persze választhatunk a saját tervezésű koktéljaikból is, amik olyan neveket kaptak, mint: Angol Utógondolat, 19. századi koktél, Felvilágosodás, Ponthegesztő, vagy Tesla Bosszúja. A menü szezonálisan változik, hogy hangsúlyozza a helyi hozzávalókat, vagy bemutasson egy történelmi időszakot.  Ezeket az italokat többnyire a házi főzésű Gin-re alapozzák, szóval nézzük meg mit ajánlanak mielőtt rendelnénk.
Figyelmeztetés: Az Edisonnak van öltözködési szabálya, és laza, sportos öltözékben nem engednek be. A hely jelszava: "Vissza a ..........stílushoz! Az Edison egy hely ahol visszalátogathatsz és felfedezheted Los Angeles múltját. Bátorítunk, hogy fedezd fel a divatot és a stílust, ha hozzánk látogatsz."


Két alapvető probléma van a hellyel: Az egyik, hogy nagyon hamar zsúfoltá válik, még hétköznapokon is. Tele van emberekkel akik tehetősek, vagy legalább tehetősnek akarnak látszani. Legjobb ha nyitásra érkezik az ember (csütörtöktől péntekig du. 5, pénteken este 8), vagy kószálhat körbe, hátha talál magadnak egy kis zugot. Ha szerencséje van akkor ez a zug a belső "titkos" boiler szobában van, amit nemrégiben tisztítottak meg a dohos törmeléktől és alakították át egy elegáns borosüveg galériává.
A másik gong az ár, mivel a hely nem épp a legolcsóbb helyek közé tartozik Los Angeles-ben.

De így is, az Edison meglátogatása felírtta magát a "Mikor gazdag leszek..." kezdetű listámra

http://www.edisondowntown.com/

Még néhány kép:

süti beállítások módosítása