Ismét egy képregényt filmesítenek meg ezúttal a 2006-ban kiadott Scott Mitchell Rosenberg, Fred Van Lente és Andrew Foley alkotását.

Ilyenkor mindig elgondolkozom vajon miért nyúlnak az anakronista témáknál rendszerint a képregények felé? Miért a képregényben a legsikeresebb a western sf? Az irodalomban nem szabad annyira hóbortoskodni, a képregény meg úgyis látványos, s beleférnek az abszurd ötletek. Ilyen toposz az ufók a XIX. század végén. Azaz a történelmi ufóészlelések.

 

 

Így találkozik a science fiction a westernnel a Cowboyok és űrlények című darabban, ami nem olyan egyedülálló azért a filmtörténetben - már a hetvenes években is volt rá példa. Az ufótoposz azonban viszonylag újnak számít, Alex CF kísérletéhez hasonlíthatnám, aki egy ufónauta múmiát őriz a polgárháború korából. És mindenki örömére ismerős arcokkal találkozhatunk a 2011-ben vetítendő filmben. Aki nézi a Dr. House-t nem kell bemutatni a női főhőst játszó színésznőt. Szigorúan Dávid - ;D - kedvéért az új "James Bond" mellett "Indiana Jones" is visszatér, ezúttal a hűtőjét az atacamai sivatagban feledve.

 

Magyarországi premier: 2011. augusztus 25.

IMDb

 

süti beállítások módosítása