Minden steampunk háztartásban akad legalább egy goggles - guggli -, amit gyakran nem túl egyszerű, vagy olcsó beszerezni, de magunk is gondoskodhatunk a meglétéről.


Hogyan készítsük el a sajátunkat?

 

 

Minden steampunk háztartásban akad legalább egy goggles - guggli -, amit gyakran nem túl egyszerű, vagy olcsó beszerezni, de magunk is gondoskodhatunk a meglétéről.


Hogyan készítsük el a sajátunkat?

 

 




Nem lesz nehéz dolgunk, és bonyolult, drága kellékek sem szükségesek a munkához.

Mindössze ezeket kell beszereznünk:

- úszószemüveg,
- bőrszíj (elvághatunk egy régi övet is),
- valamilyen festék, tetszés szerinti színben (hölgyeknek jó hír: az egyszerű körömlakk is kiválóan megtapad a műanyagon), s ha antik hatást szeretnénk, akkor például sötétebb arany, réz, vagy ezüstszín festék, ízlés szerint.
- hajlakk (a maszatolódni hajlamos festékek, például körömlakk, tempera, akrilfesték fixálásához)
- olló
- technocol, vagy bármi, ami megragasztja a bőrt (fekete szigetelőszalaggal is kiválóan rögzíthető, ha a bőr színe ugyanilyen, alig lehet észrevenni)
- díszítéshez rézdrót, kontúrmatrica, stb.

 


Az elkészítés menete:

Először eltávolítjuk a fehér gumiszalagot, aztán befestjük a szemüveg műanyag részeit, a lencsét kivéve természetesen, még a két részt összefogó műanyagot is. Megvárjuk, míg megszárad, s lefújjuk a lakkal.

Miután a lakk is megszáradt (néhány óra), levágunk a bőrszíjból egy keskenyebb, megfelelő hosszúságú csíkot (ami kényelmesen átéri a fejünket, és lehet fel-le húzkodni; szemre, fejtetőre helyezni, nyakba akasztani).  Ezt a csíkot belefűzzük a gumiszalag helyére, s rögzítjük a szigetelőszalaggal (egyszerűen körbetekerjük).



Díszíteni a következő módokon lehet:

Ha kontúrmatricát választunk, csak felragasztgatjuk, ahová szeretnénk.
Rézdróttal bonyolultabb, vékony, könnyen hajlíthatót ajánlok a célra.
A drótból kialakítjuk a megfelelő formákat, amik illeszkednek a szemüvegünkre, majd egy erősebb ragasztóval (talán a technocol erre a célra is jó) rögzítjük. Megvárjuk a száradást, és készen is vagyunk.
Ha valaki szeretné, üvegmatrica festékkel színezheti a lencsét (a szem felé eső részét érdemes).
Valamint arany, vagy ezüstszínű zselés tollal is lehet díszíteni a keretet, de akkor azt le kell fújni lakkal.

süti beállítások módosítása