Vincent van... Ő a mi Faustunk.

A mutassuk be a "steampunkot kedvelő" embereket interjú-sorozatunknak a héten vele folytatjuk.

Akik ismerik, várhatóan izgatottan várják Vincent titokzatos énjének feltárulkozását. Akik pedig nem ismerik, ezúttal egy kivételes érdeklődésű, kedves és önmagát száz százalékban felvállaló fiatalemberrel találkozhatnak.

Vincent Faust, polgári nevén György. Szereti a kutyákat. Színészkedni tanult, rendező szeretne lenni. Odavan a fehér nyúlért. Az abszurd humor rajongója, és nincs olyan ember a Földön, akit ne tudna megnevettetni.

- Honnan kaptad a beceneved?
A  nevem, Tim Burton rendező egyik első rövidfilmjéből, a Vincentből származik, ehhez nem fűznék több dolgot, aki megnézi és ismer egy kicsit, megérti, miért.

 

Vincent van... Ő a mi Faustunk.

A mutassuk be a "steampunkot kedvelő" embereket interjú-sorozatunknak a héten vele folytatjuk.

Akik ismerik, várhatóan izgatottan várják Vincent titokzatos énjének feltárulkozását. Akik pedig nem ismerik, ezúttal egy kivételes érdeklődésű, kedves és önmagát száz százalékban felvállaló fiatalemberrel találkozhatnak.

Vincent Faust, polgári nevén György. Szereti a kutyákat. Színészkedni tanult, rendező szeretne lenni. Odavan a fehér nyúlért. Az abszurd humor rajongója, és nincs olyan ember a Földön, akit ne tudna megnevettetni.

- Honnan kaptad a beceneved?
A  nevem, Tim Burton rendező egyik első rövidfilmjéből, a Vincentből származik, ehhez nem fűznék több dolgot, aki megnézi és ismer egy kicsit, megérti, miért.


- Mi a kedvenc saját készítésű steampunk cuccod?

Még nem sok steampunk kiegészítőt sikerült létrehoznom, de a kedvencem egyértelműen a Goggle-m, ez volt az első steampunk dolog amit készítettem, és elég sok pozitív visszajelzést kaptam már ahhoz, hogy büszke legyek  a létére.

 

- Melyik steampunk találkozót tartod eddig a legkedvesebb élményednek? És miért?

Nem egyszerű kérdés, mert mindegyik kivétel nélkül kellemes élmény volt számomra, de ha kikell emelnem egyet, akkor az elsőt nevezném meg, mert a drága és rossz étel ellenére, nagyon jó volt a hangulat.

 

- Mindig bohóckodsz, szeretnénk tudni, hogy létezik-e egy komolyabb Vincent, és ha van ilyen, hogyan jellemeznéd őt?

Természetesen. Minden embernek van komoly oldala, az enyém be van zárva egy szekrénybe… Komolyra fordítva a szót, a komolyabb énem mindig kissé megilletődött,  távolságtartó, csendes(!) és nem ritkán melankolikus és ez utóbbi tulajdonságából kifolyólag sem szerepel annyit.  Félreértés ne essék nem arról van szó, hogy az embereknek más arcomat mutatom mint amilyen vagyok, de olyan fajta ember vagyok, aki feltöltődik a jó hangulattól, és minden problémáját elfelejti. Túl kevés egy élet ahhoz, hogy a hétköznapi problémáink megvonják tőlünk a szórakozást szerintem. 

 

- Nemrég saját blogot, tumblr-t kezdtél, amelyekből kiderül, hogy vonzódsz a horrorhoz, és főleg az Alice Csodaországban történethez? Mikor olvastad először Lewis Caroll regényét?

Meglepően későn. Azt hiszem, három éve merült fel az ötlet, hogy készítsünk el egy színi feldolgozást, az Alice Csodaországban-ból, ami a történet horrorban tálalt folytatása lett volna. ez egyértelművé tette, hogy elkell végre olvasnom a történetet.

 

- Ki belőle a kedvenc figurád? És miért?

A  Fehér nyúl, nem mondom, hogy egyértelműen mert a Szívkirálynőtől a Kalaposig, minden szereplő megszerettem benne, de a  Fehér Nyúl személyiségét érzem legközelebb magamhoz, még úgy is, hogy inkább a kalapos eszeveszett vadsága jellemző rám.

 

- Az egyik régebbi blogodban leírod, hogy K.-val együtt egy macskát preparáltál is, mennyire vehetőek komolyan ez, valóban megtetted, vagy csak kitaláció?

Valóban megtörtént, a blog bejegyzés tökéletes jegyzőkönyve az esetnek.

 

- Ha megtehetnéd, kitanulnád a taxidermiát?

Habozás nélkül.

 

- Amikor a Boszorkány Múzeumba látogattál, említetted szívesen vennél részt vudu szertartáson. Mennyire veszed komolyan az ilyen szeánszokat? Kívülről tudod szemlélni a rituálékat, vagy teljesen belehelyezkedsz a spirituális jellegébe?

Sajnos még nem igen volt alkalmam részt venni valódi spiritiszta szeánszokon, de szeretem azt hinni, hogy igenis léteznek túlvilági dolgok, erők, hatalmak, a Poe-i angyaloktól és lidércektől Lovecraft hatalmas isteneiig. Inkább olyannak mondanám magam, aki belehelyezkedik, tehát aki nem csak ül és néz hanem kézbe veszi az ingát, a kulcsot, a poharat és az OUIJA táblát vagy bármit és kipróbálja, csak, hogy a saját bőrén tapasztalhassa.

 

- Az élet spirituális is művészetnek fogod fel? Kvázi életművészetnek? Mesélj erről!

Sosem tartottam magam életművésznek, ha valaki szerint mégis az lennék, azt megtiszteltetésnek veszem.  Én nem tartom irigylendőnek az életvitelemet, a különlegességet az viszi bele, hogy próbálom elkerülni a monotonitást és a beszürkülést.

 

- Soha sem beszélsz a gyermekkorodról. Nem szeretnélek részletesen faggatni, de mitől érzed úgy, hogy jobban érdekel a horror, hogy érdekel az anatómia és a régi orvostudomány? Van ennek valamiféle gyökere, ezt Te hogy látod?

Tökéletes rejtély.  Tulajdonképpen a családom sem érti és én sem igen, az egyetlen amit mint ok tudok elkönyvelni magamban, hogy nálam így jelentkezett a serdülőkori lázadás, és az efféle „perverzióimmal”  próbáltam kitörni az átlagos család, átlagos fia szerepkörből.  De ez is puszta feltételezés.

 

- Tudom, hogy rengeteg képregényfigurát gyűjtesz a Holdfény Team boltjából és innen-onnan. Hány ilyen figurád van, és melyik a legkedvesebb?

Körülbelül negyven ilyen van, és ha már muszáj kedvencet választani, akkor az szerintem, az a McFarlane féle Twisted Land of OZ sorozatból volna a varázsló figurája, bár használtan vettem és nem emelném ki, mint a legszebb kidolgozású figura, de maga a karakter és a háttértörténete annyira megkapó, hogy azonnal belopta magát a szívembe. (Csak így zárójelben teszem hozzá, hogy a zöld frakkomat ez a figura ihlette.)

 

- Mit gondolsz arról, hogy a "geekek" manapság szeretnek a nagyvilágban beöltözni, hősöknek, kitalált figuráknak, lényegében mi is ezt tesszük, mennyire érzed úgy, hogy ez közel visz a gyermekkorhoz? Mennyire érzed másként magad, ha be vagy öltözve, mintha nem?

Először is ez egy remek dolog, és szerintem több embernek kellene csinálnia. Hogy mennyire visz közel a gyermekkorhoz? Nem tudom, de szerintem kevés ennél jobb módszer van arra, hogy kilépjünk a hétköznapi monotonitásból, és elfelejtsük a modern kor által ránk rótt „kötelességeinket”, ezért is kéne több embernek tennie, akik azt hiszik, hogy ezt azért tesszük, mert egy másik korban szeretnénk élni, szerintem nagyon félreértetek valamit, mert itt elsősorban a szórakozásról van szó, számomra legalábbis.


- Nagy tehetséget mutatsz a színészet terén, nem gondolkodtál sohasem azon, hogy felvételizz a Színművészeti Főiskolára?

De és meg is próbáltam, csak nem színészet szakon, mert az engem annyira sohasem vonzott, hülyén fog hangzani, de nekem mindig lámpalázam volt fellépések előtt. Én alapvetően mindig is rendezéssel szerettem volna foglalkozni és két éve meg is próbáltam a bábrendezői szakot, de sajnos nem sikerült, viszont úgy vagyok vele, hogy nem ez volt az utolsó alkalom hogy megpróbáltam.

 

- Ez egy visszatérő kérdés nálam, de már nagyon régóta szeretném megkérdezni, hogy ki a kedvenced a Monty Pythonból?

John Cleese.

 

- És miért?

Ő volt az akinek az arcát és nevét elsőre megtudtam jegyezni, továbbá Gumby Brain specialist (Gumby agy specialista)  jelenetben az orvos alakítása,  Ministry  of  Silly walks (Hülyejárások minisztériuma), és bár nem Monthy Python de hasonló Fawlthy Towers (Waczak Szálló)-beli szerepei.

 

- Mit üzennél a szt!mpank blog olvasóinak? Mi a Te személyes üzeneted?

Először is, gyertek találkozókra, nem harapunk és már csak a hangulat miatt megéri, és nem nézünk ki senkit csak, mert nincs beöltözve. Személyes üzeneten még nem gondolkodtam, de talán az volna amit  mindig hangoztatok, hogy Merj!  és ez mindenre vonatkozik, merj őrült lenni, merj kitűnni, merj újítani, kipróbálni magad dolgokban,  amiket még nem csináltál, mert ha valaki úgy van negatív nézőponttal bármiről, hogy azt még nem próbálta az elég hiteltelenül néz ki.

 

 

It's Sunny Outside And A Beautiful Day

Collection of Lifetimes

süti beállítások módosítása