Az érdeklődő embereknek összeállítottam egy listát és rövid ismertetőt a beszerezhető steampunk és steampunkhoz köthető, hasonló hangulatú, asztali szerepjátékokról, akit érdekel kérem fáradjon beljebb!

 

Az érdeklődő embereknek összeállítottam egy listát és rövid ismertetőt a beszerezhető steampunk és steampunkhoz köthető, hasonló hangulatú, asztali szerepjátékokról, akit érdekel kérem fáradjon beljebb!

Most nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy mi is a szerepjáték maga, elég sokan leírták már előttem, jobb beszélőkéjű (írókájú) emberek, engedjétek meg, hogy a megértést pár link beiktatásával segítsem elő!

Wikipedián magyarul

Rejtett Uradalomtól

 

És most csapjunk a közepébe!

 

GURPS Steampunk, Steam-tech és Screampunk


Róluk egy remek írást találtam az rpg.hu oldalon, így inkább odaterelnélek kedveseim, katt a linkre!

 

Castle Falkenstein

Egy nagyon érdekes szerepjáték. Nagyon közelít a tipikus fantasy zsánerhez gőzsárkányokkal és kastélyokkal, de mégis a viktoriánus korban játszódik gáláns kalandozókkal, Európa kontinensén, nem csupán Angliában és bizony Tündérország lakói köztünk járnak.
A játék még abban különleges, hogy főleg a LARP felé húzó játékot vár el, kockák helyett kártyák vannak és karakterlap helyett a játékos karaktere naplót vezet a történtekről.

 

Victoriana

A Victoriana világa a sajátunk tükörképe 1867-ből, pár változással mint például: Mágia,  más vallások, fantasy lények (elfek, orkok stb.), steampunkos technológia, nem történt még meg az amerikai civilháború, a Krími háburú nagyban zajlik és Oroszországot egy Cárina irányítja.
Széles körben elismert és kedvelt szerepjáték.

 

Dragonmech

Mechák egy poszt-apokaliptikus fantasy világban, melynek felszínét porig rombolták a holdzáporok és az életben maradtakat holdbéli démonok terrorizálják. Ennél persze sokkal többről van szó. Mechanikus, harcoló, lépegető városállamokról és túlélésről egy szétszaggatott világban.

 

Hollow Earth Expedition

Olvastad Verne Gyula Utazás a Föld középpontja felé című könyvét? Szeretted? No és a Fantasyt? Ha igennel válaszoltál ezekre akkor ez az rpg álmaid netovábbja!
A világ pulpfiction, '30-as évek, a világ két részre szakadt, az ezoterikus mágiahasználó Terra Arcanum és a Thule Közösség küzd az Üres Földért, egyik megakarja tartani a titkai, a másik pedig kizsákmányolni azokat.
A játék az Ubiquity szabályai szerint játszódik.
Itt egy kis videó a játék pár kiegészítőjéről:

 

 

Egy nagyobb lista az Aether Emporium oldalán

süti beállítások módosítása