Nyugodjon meg mindenki nem veszem egy kalap alá a két bemutatni kívánt üde steampunk zenei színfoltot. Nem is lehetne, hiszen a két zenész mintha egymás ellentéte vagy éppen disszonanciája lenne.

Az első, akit bemutatok az amerikai Vera Mesmer. Első ránézésre steampunk Johnny Depp klón, aki énekel és gitározik. Elsőrendű közvetítő közege a zene. Másodrendű, de elsőrendűnek tűnő közvetítő közege a jól sikerült marketing. Ráadásul a hölgyek örömére rengeteg előnyös fényképpel reprezentálja magát mind a myspace-en, mind a saját honlapján. Első albumának címével: The Gypsy Magician - mintha utalás a The Crying Man Johnny Depp által alakított cigány fiú figurájára - "egzotikus" férfiszerepbe bújik. Ez a lemeze mindössze 6 dollár, tehát, bárki viszonylag olcsón megveheti Vera saját weboldalán. (Belehallgatni myspace-en lehet.)



A második bemutatandó figurával, a francia Mr. Meeblével zűrzavarosabb zenei vizekre evezhetünk. Mr. Meeble magát zenei káosznak és vizuális őrültségként definiálja. Valójában inkább olyasmi, mintha a jelenlegi Muse Depeche Mode-os hangvételét steampunk jelmezbe bújtattuk volna, egy impozáns, Onedin kapitányt idéző barkóval. Mr. Meeble nagy szavakat használ, és zenei irányvonalával jól passzol az aktuális trendekhez: pop, vizuál, poszt, káosz, organikus, elektronikus. Never Trust the Chinese c. albumának borítója-koncepciója trendi, merész és pop-szürrealista:

 


Mi kell ennél több? Hallgassunk bele...

 

 

Mr. Meeble hivatalos weboldala: meeble.com

süti beállítások módosítása