2009. szeptember 19-20. szombaton és vasárnap a Magyar Vasúttörténeti Parkban újra Közép-Európai Mozdonyfesztivál és Nemzetközi Étkezőkocsi Találkozó!

 

 

"Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a „Közép-Európai Mozdonyfesztivál” a budapesti Vasúttörténeti Parkban (XIV. ker. Tatai út 95). A nosztalgia mozdonyok látványos parádéja keretében a magyar masiniszták legjobbjai mellett Ausztria, Lengyelország, Szerbia és Szlovákia legnagyobb rutinnal rendelkező gőzmozdonyvezetői mérkőznek meg, illetve idén első alkalommal részt vesznek a német vasút képviselői is, akik két csodálatos mozdonnyal érkeznek Berlinből.

A verseny során nemcsak gyorsaságukat, de ügyességüket is összemérik az angol posta, a sörmenet és a tűzoltás – kisasszonyok kiszabadítása versenyszámokban. Mindemellett a nagyközönség is szavazhat arra, hogy mely ország vasparipája érdemli meg az idei „Mozdonyszépe” címet.

A gőzmozdonyverseny mellett megrendezésre kerül a V. Nemzetközi Étkezőkocsi Találkozó is. A nagyszabású gasztronómiai eseményre eddig 6 ország jelezte részvételi szándékát, mely szerint a nemzetek konyhái étkezőkocsival mutatkoznak be." (forrás és részletes program a Vasúttörténeti Park honlapján)

Többekben felvetődik a kérdés, hogy szombaton lenne-e végül steampunk blog találkozó... Nos, hánytuk vetettük a dolgot, és arra jutottunk, hogy akinek lenne kedve elmenni az jelezzen nekem péntek éjfélig! Valószínűleg délelőtt 11 órára mennénk, találkozó a Park bejárata előtt lenne, így ez amolyan nézegetős, "játszóházszerű" élmény lenne, ellenben a legutóbbi  Vernés-vacsorázóssal. Enni természetesen lehet az arra külön meghívott étkezőkocsikon. Állítólag szolid árakat ígérnek! Találkozó akkor lenne, ha minimum 5 fő visszajelez! Így aki nagyon, de nagyon szeretne jönni jelezzen minél hamarabb. E-mail címem az adatlapomon.

Problémaként esetleg felmerülhet, hogy családi okok miatt haza kell utaznom. Ebben az esetben a jelentkezőket értesítem, hogy kik mennek majd és kiket kell majd keresni. Ha nem tudok menni, fotókat és beszámolót készítsetek, mert lelkesen várjuk! :)

süti beállítások módosítása