Érdekes, amikor a természet és a mechanika találkozik. Ez történt most is: egy Mike Libby nevű amerikai fickó, aki eredeti szakmáját nézve szobrász, egyszer csak előállt egy ötlettel, és összekaparva mindenféle rugókat, csavarokat, fogaskerekeket és efféle, inkább órákba való holmit, majd apró kis dolgokat alakított belőlük. És hogy miket? Hát bogarakat! Saját bevallása szerint egy halott bogár látványa keltette benne azt az érzést, hogy az apró kitinvázas lény olyan, mint egy apró mechanikus szerkezet - most a technika másolja a természetet, vagy fordítva? -, ennek hatására látott neki ezeknek a kis "csúf-szépségeknek".

       

 

 

   

 

És végül személyes kedvencem:

 

Akit érdekelnek még további bogárkák, az kukkantson be az Insect Lab-be, ahol sok érdekességet megtudhat ezekről a kis furcsaságokról és alkotójukról.

A rovarokra egyébként a Gépségszalon nevű - szerintem - fantasztikus blogon találtam rá, ahol több, a technika viccesés érdekes oldalát bemutató dolog - mint a Hello Kitty-s fényképező vagy a mikrocsip fülbevaló - mellett pár steampunk holmi is található, mint a rozsdás pendrive.

süti beállítások módosítása