The Clockwork Man

2009.05.02. 16:52

 

A játék készítői nem árulnak zsákbamacskát, már az alcím alapján megtudjuk, hogy mivel is állunk szemben: egy előre elrejtett tárgyakat felfedező, fantasztikus kalandjátékkal, ahol inkább az logikai feladványokon, mintsem a kalandon van a hangsúly. A kaland pedig ez esetben egy viktoriánus mesével egyenlő, azaz: Miranda Calomy nagyapja megkeresésére indított útjával. Velünk van a játékban Sprocket robot is, egy igen aranyos figura, aki ötvözi magában R2D2 és C3PO összes előnyös tulajdonságát. A játék során rengeteg kacatot kell összegyűjtenünk, és mindenféle logikai feladvány kell megoldanunk, esetleg rézlapot forrasztanunk a lyukas csőre, egy meglehetősen zsúfolt, de bájos viktoriánus környezetben.

 

 

Amit várhatunk: 

Kellemes dizájnnal a nyugodtabb természetű, türelmes, szemfüles játékosoknak való. Igényes szótanulási lehetőség, az angol nyelv játékos gyakorlása, néhány intelligencia-teszthez hasonló feladat!

 

Amitől esetleg rossz lehet a szájunk íze:

A játék néha monoton, ezért a türelmetlen játékosok hamar kiábrándulhatnak belőle; az átvezetőrészeket, ha már nem lehetett videóval megoldani, akkor egy igényes "képregény" vagy amolyan "mesélős könyvszerű" betétrész lehetséges, hogy inkább dobott volna a kalandjellegen, mint az állógrimaszos párbeszédek.

 

Ami jó még elmondható:

A játék háttérgrafikája színvonalas, a háttérzene pedig néha már túl kellemes. Egy igazi nosztalgikus steampunk játékkal állunk szemben (amiből azért valljuk be igen kevés van a világon, mert a játékok általában általában a melankolikus steampunk vonalát erősítik).

Nem szaporítom tovább a szót! Tessék kipróbálni! :)

 

A játékot demó verzióját ingyen le lehet tölteni itt.

The Clockwork Man hivatalos honlap

süti beállítások módosítása