A szövetség

2009.03.11. 21:12

 
A viktoriánus hősök szövetsége 2003-ban készült képregényadaptációban, A szövetség c. filmben sajnos nem vicc. Igaz eredeti címe ez lenne a filmnek: The League of Extraordinary Gentlemen. És jól tenném, ha ezek után felsorolnám a filmben játszó színészek neveit, kiemelve természetesen Sir Sean Connery alakítását, azon alapon, hogy egy filmről vagy jót írok vagy semmit. Sajnos A szövetség c. film utóbbi kategóriába tartozik a kritikusok véleménye, vagy az IMDb tagok értékelése alapján is. Pedig az ötlete igazán nem lenne rossz egy vígjátéknak! Az alkotók ott rontották el a dolgot, hogy A szövetség végül is egy akciófilmnek sikerült, amiben a viktoriánus elemek (pl. a viktoriánus csodajárgány) is olykor riasztóan mai dizájn alapján készültek el), nem beszélve arról, hogy Mina Harker és Dorian Gray az emlékezeteim szerint soha sem volt valódi hős, így nem is értem, hogy mit is keres a viktoriánus hősök sorában (Petőfi Sándor, mint szabadságharcos jobban illett volna a képbe :D).
 
 
Részlet a képregényből

 
 
A film története:
 
"A Fantom néven ismert álarcos őrült szabotázsakciót tervez a világ vezetőinek konferenciája ellen: egy dominó-elven alapuló robbantássorozatot készül útjára indítani, amely a tengerbe süllyesztené az egész várost. Allan Quatermain (Sean Connery), a világhírű kalandor egy olyan csapatot hoz létre a terrortámadás meghiúsítására, amelynek minden egyes tagja szuperhős. A Szövetségnek 90 óra áll rendelkezésére, hogy megmentse a világot. " (forrás PORT.hu)
 
És a hősök szép sorjában:
 
Allan Quatermain - ő a Sean Connery
Nemo kapitány - egy szép szakállas indiai színész alakításában
Dorian Gray - aki nem Johnny Depp, csak majdnem
Mina Murray Harker - szexi, vörös és feminista vámpírnő
Rodney Skinner - ?
Tom Sawyer - az egyik doki a Vészhelyzetből szőke hajjal, szakáll nélkül
Dr. Henry Jekyll / Edward Hyde - pajeszos viktoriánus Hulk-átváltozóművész
Victor Hugo (őt csak viccből írtam bele :D)
 
 

 
 
És amiben dúskál:
 
Számítógéppel animált akció minden mennyiségben, és természetesen - ami amúgy szintén elég abszurd egy dolog, akár egy Repülő Cirkuszba is beleillene -, el ne mulasszuk a szép, szexi Dorian Gray és a tüzesen, vámpirisztikus Mina Harker túlfűtötten nyáladzós jelenetei, vagy a Jerkyllből Hyde-á való alakulásokat, meg azt, hogy a hű de hosszú Nautilus miként fordul meg Velence derkészögletű utcácskáiban!
Tehát aki akar egy unalmas steampunk akciófilmen jókat nem nevetni annak mindenképpen ajánlott a megtekintése!
 
süti beállítások módosítása