Február 7-től egy újabb da Vinci kiállítás látható ezennel ismételten a fővárosban, és jó nagy reklámfelhajtás van körülötte. A plakáthirdetések azt ígérik, hogy ez eddig "a legteljesebb és legrészletesebb utazó tárlat amelyet valaha Leonardo da Vinci életművéből alkottak. A kiállítást az Anthropos Association of Italy és a Grande Exhibition hozta létre az Olasz Kulturális Minisztérium nagylelkű pártfogásával. Budapesten a Live NationHungary szervezésében látható."
Ami számunkra izgalmas lehet, hogy idézem: "több mint 1000 négyzetméteren ismerkedhet a közönség Leonardo da Vinci találmányaival. A látnivalókat tematikailag rendezték: fizikai és mechanikai elvűek, polgári-, katonai gépek, vízi-, légi szerkezetek, valamint zenei eszközök. A zseninek köszönhető a siklórepülő, az ejtőernyő, a helikopter, a bicikli, a tank, a tengeralattjáró, a golyós csapágy valamint a fogaskerék tervei, sok más, a korát messze meghaladó találmány mellett(...) A kiállítás interaktív, a kiállított tárgyak többsége megérinthető, sőt kipróbálható; a pontosabb megértést pedig 2- és 3Ds animációk, filmek is segítik. (...) Az Anthropos Association  az utazó kiállítás számára több mint 10 éve készítik da Vinci eredeti feljegyzései alapján a találmányokat és a gépeket, felhasználva a XV. század technikai megoldásait és nyersanyagait."
Ami rossz hír, akár csak a Bodies kiállításon tapasztaltaknak megfelelően most is igen borsos a belépőjegy ára. Még diákoknak is 2500 Ft, és sajnos csoportosan, fejenként se lehet bejutni olcsóbban, csak iskolai intézményes keretek között, 20 fő fölött. :(
De panaszra vigasz, egy igen kellemes kis animációs kisfilm da Vinciről, a géniuszról :D

 
 
Vam Design Center: Bp. VI. Király utca 26.
süti beállítások módosítása