A magyar sci-fi elődei

2008.11.27. 16:39

A Magyar Scifitörténeti Társaság honlapján (alul) megtekinthető Masfitt előadássorozat programja, és archívuma! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Különösen A magyar sci-fi elődeit és A nagy magyar álom címűt (dec 16.)!!! :)

Többek közöt itt tanulmányokat is olvashattok - (a magyar proto-steampunk irodalom mániákusok előnyben a böngészés során) - többek között Beöthy László és Tóvölgyi Titusz regényéről. :)

A tanulmányokhoz pedig jöjjön még egy antológia, ami úgy látom otthonra is beszerezhető: (bár én a könyvtárból vettem ki)

XIX. századi magyar fantasztikus regények - kötelező ritkaságok :)

"A Kötelező ritkaságok sorozat a XIX. századba invitálja érdeklődő olvasóit. Olyan köteteket ajánlunk, amelyek részben kötelező egyetemi, főiskolai olvasmányok, részben olyan kuriózumok, amelyek most válhatnak először ismertté a szélesebb hazai olvasóközönség előtt.

A XIX. századi fantasztikus regények ez utóbbi célt kívánja teljesíteni. A három mű - Jósika Miklós Két élet, Privigyey Pál Magyarország nem volt, hanem lesz, Tóvölgyi Titusz Az új világ - nemcsak fantasztikus irodalom kedvelője, de a XIX. századi magyar irodalom kutatója számára is remélhetőleg kellemes meglepetéseket okozhat."

süti beállítások módosítása