"Tavasztól akár lovas postakocsival is utazhatunk a Bükk kilenc települése között - erdei utakon, kellemes környezetben. A Bükk Akciócsoport által szervezett menetrendszerű járatok célja elsősorban az idegenforgalmi szolgáltatások bővítése, és az érintett falvak között kapcsolat erősítése.

A XIX. századot idéző postakocsik két fő útvonalon haladnak majd: Bükkaranyos - Harsány - Kisgyőr-Mocsolyás - Bükkszentkereszt - Répáshuta; illetve Bükkszentkereszt - Sály - Borsodgeszt - Tibolddaróc - Bükkábrány. A szomszédos települések légvonalban ugyan közel vannak egymáshoz, de közúton sok esetben csak hatalmas kerülővel lehet eljutni az egyik helyről a másikra. Az erdei utakon viszont - a fogatoknak köszönhetően - lényegesen rövidebb lehet ez az út.
 
Thurn and Taxis társasjáték
 
Egyelőre három postakocsi várja a leendő utasokat, és elkezdődött a menetrendek kidolgozása, az útvonalak meghatározása. Tájba illő megállókat a helyi kézművesek alkotásaival díszítik majd. A program szervezői azt ígérik, hogy lehetőség lesz internetes és telefonos helyfoglalásra, illetve igény szerint - más útvonalakon - lovaskocsis túrák szervezésére. A postakocsi-szolgálat természetesen poggyászt és küldeményt is szállít." (forrás: www.vendegvaro.hu)
Kíváncsian várom, hogy mi fog ebből megvalósulni! :D Hümm... Hümm... Hümm... Nyihaha... :D
süti beállítások módosítása