Idén megtörtént, hogy összeeresztették egy helyszínre a gamereket, geekeket, nerdeket, horrorfanokat, animéseket és mangásokat. És hogy mi sült ki belőle? Csak azt tudjuk mondani, saját tapasztalataink alapján, hogy csupa jó.

A nagyszínpadi programokat klasszul állították össze, a cosplayverseny frappánsra és szerencsére nem a végtelenbe nyúlóra sikerült. Kaptunk klassz játékbemutatókat a javából. Rengeteget ki is lehetett próbálni. Reméljük a Star Wars Kinecttel mindenki megtapasztalta azt a felejthetetlen élményt, milyen lenne élőben lézerkardozni.

Minden eddiginél nagyobb sikert arattak a Star Warsosok, a hivatalos magyar légióval, Darth Vaderrel, buckalakókkal, de még Chewbaccával is. Találkozhattunk továbbá a Star Trekesekkel, Navikkal,, az őrült horror színházasokkal, DC és Marvel képregényhősökkel, a sor jó hosszan folytatható...

 

Chewbacca is rhrööm-rhrööm-rhrömmökül érezte magát

 

Akit pedig a komolyabb távol-keleti dolgok foglalkoztattak szintén talált magának a Japán Faluban előadásokra valót, valamint ehetett sushit, ihatott cseresznyeát, vehetett bonsait.

Természetesen idén se hiányozhatott a HoldfényConról a steampunk.

Ghoulina von Royalék - G von R Clothing - standján gyönyörű kézzel készült - itt-ott csontokat is felhasznált - ékszereket és kiegészítőket lehetett vásárolni. Mi le is kaptuk nektek ezt a kalapot, megtekintésre, és ajánlónak, ha kimentek a soron következő conra (MondoCon):

 

Kalap a G von R Clothing standról

 

A Japán Faluban az egyik legnagyobb érdeklődést - ha nem is lélek, de fotósszámban - mindenképpen Vörös Zoltán Zackary laptopjának a bemutatóját övezte. Az egyedi darabot élőben is meg lehetett tekinteni.

 

Vörös Zoltán Zackary steampunk laptopja nyitva

 

Vörös Zoltán Zackary steampunk laptopja csukva

 

Vörös Zoltány Zackary laptopjával

 

Ezenkívül olyan műhelytitkokba nyerhettünk előadása által betekintést, hogy hogyan készülhetett el steampunkosan a "Space" billentyű, hogy kényelmes-e egy ilyen laptopon gépelni, és hogy miért hiányzik róla a touchpad. Szuper volt, és le a kalappal minden tárgy előtt, amit Zackary készít.

És, hogy ne maradjunk egy kis vadnyugat nélkül: (köszönet a srácoknak a fotóért!)

 

Babot vagy életet! :D

 

Csak annyit tudunk mondani, megérte eljönni az április HoldfényCon/PlayIt-re.

Akinek pedig ez sem elég bizonyítékként, nézze meg az Index videóját!

 

-----

A fotókért köszönet nekik:

NoviNowotny

Liu/Saphiriel

süti beállítások módosítása