Politikailag meg az élet területén is aktuális témákat feszeget a Kozmosz Az Okosak Földje című szerzeményével. Amolyan jó magyaros huszárvágással és nem csak szubkulturális hájppal terjeng a neten: mert hogy a szöveg kiválóan megmondja, hogy Mohácstól kezdve milyen a magyaros hozzáállás egészen napjainkig, okoskodóként okoskodik az okoskodók fölött, megoldást ugyanakkor nem kínál fel.

Mivel nem vagyunk zenei blog, így a zenei részre inkább nem térünk ki. Talán aktuálpolitikai motivációként pont október 23-án kapott YouTube-on premiert, ami izgalmas vagy nem izgalmas, döntsék el ezt a kedves olvasók, kommentálók. 

Adaléknak tudni kell, hogy a kiegészítők és a háttér létrehozásánál a Cool Gear és Berkes Csilla működött közre, és valóban baromi ütős lett a látványvilága. A felhasznált kütyüket szobrokat szeptemberben az ESC-én lehetett élőben is megtekinteni.

-----
UPDATE: elgondolkozva a szám szövegén és a videklip stílusán utólag az furcsa a végeredményben, hogy míg a legtöbb steampunk zenei videoklip valamilyen steampunk szubkulturális dologgal foglalkozik vagy éppen parodizál (lásd Abney Parktól kezdve Professor Elementalon, Rasputinán át a Beats Antique-ig vagy Dr. Steelig) , addig a Kozmosz politikáról és mentalitásról beszél. Persze ha még találtok politikai témájú steampunk videoklipet, és meg is osztjátok velünk, akár egy poszt is kisülhet a politikai aktualitás és a steampunk stílus populáris zenei kapcsolatából. :)

süti beállítások módosítása