A steampunk illat nyomában

2013.08.29. 11:06

Steampunkparfüm.jpgAz Illatoskert blog szerkesztője küldött nekünk az érzékeknek igazán izgalmas hírt. Nevezetesen, hogy megszületett valami olyasmi, amire eddig tényleg nem nagyon gondolt senki sem, hogy létezhet, mert nem látható, nem hallható... Csak szagolható.

Persze, ha már steampunk sokaknak a gépzsírban tocsogó, gőzben fulladó ködös technokrata város juthat eszébe, ahol XIX. századi higiénia mellett sokkal kevesebbszer mosakodnak, mint napjainkban.

Szerencsére a steampunk parfüm készítésénél többet áldoztak a készítők az idealizálás oltárára, mint a reális múltidézésre, így a Steampunk illat nem orrfacsaró, hanem, inkább bájos és egy elképzelt gőzváros pályaudvarának nosztalgikus atmoszféráját eleveníti fel a vattacukor, rózsabors, pezsgő, fehér ibolya, tölgyfa, tej, fehér pézsma illataival.

Egyébként csábításra szakosodott hölgyeknek kifejezetten ajánlott "viselése": az Illatoskert bloggere timka megemlíti, hogy a Steampunk parfümre kapta eddig a legtöbb bókot.

A parfümöt a Scent & Chemistry készítői alkották, az üvegcséjének grafikáját, melyen egy XIX. századi búvárruha felső része látható: Jo Zarth készítette nemrég, ezzel felidézve Vernét, illetve utalva arra, hogy aki eme parfümöt magára fújja egy szokatlan világban merül el.

A parfümről további titkokat a már említett Illatoskert blogon tudhattok meg.

----
fotó: Jo Zarth

süti beállítások módosítása