"Becsavarodott" ékszerek

2013.07.18. 20:18

Bizsugyártás terén csavaros trend is hódít a neten. Korábban, mint bringás ékszerek terjedtek a csavaros kompozíciók, amelyeket a steampunkok is kezdenek felfedezni maguknak. Jó hír, hogy az anyacsavar beszerzés olcsóbb és egyszerűbb, mint fogaskerékhez jutni, így könnyebb is kipróbálni vele az online fellelhető bizsupraktikákat.

A trend a MUTRAH 2013-as tavaszi/nyári ékszerkollekcióját is elérte.

Elegancia a sufniból:

mutrah-look-book-spring-summer-20133.jpg

A MUTRAH kollekciója azonban csak a jéghegy csúcsa. Sok jó tutorialt kaphatunk anyacsavaros megoldásokra. Érdemes köztük böngészni, mert a csavarok eredeti rendeltetésükön túl jól mutatnak a karon, a nyakban és akár a fülben is.

Egyszerű fonott karkötő és nyakék:

 hexnut1.jpg

A Honestly WTF oldalon részletes leírást találhatunk ehhez a kettő az egyben ékszerhez. Elkészültéhez három zsinórra és megszámolhatjátok hány különböző méretű anyacsavarra és egy kapocsra van hozzá szükségetek (aki elég alapos annak ajánljuk a zsinórvég lezáró kupakokat is). A csavarokat szó szerint belefonjuk az alapba, úgy kapjuk a képen látható hatást. Kezdőknek is ajánljuk!

nyakék2.jpgOne Lovely Little Life

Egyszerű fűzéses bőrkarkötő:

Könnyebb fűzni, de viselni is az alábbi megoldást, mely két bőrszalagra váltakozva illeszti fel az anyacsavarokat. A módszer az egyik legegyszerűbb gyöngyfűzési lépésre épül. Leírást az Elle Le Coeur oldalán találtok hozzá,

bőrös.jpg

Ragasztós-punkos verzió:

erősragasztós.jpg

A következő nyakék hosszútávú egyben maradásával szemben erős kételyeink vannak. Az Unlimited Addictions oldalon bemutatott csavaros nyakék ugyan jól néz ki, de kétséges, hogy az a pillanatragasztó elég lenne a munkához. Persze próbálkozhatunk epoxigyantával és egyéb változatokkal, azonban igencsak vigyázni kell a ragasztó nyoma ne látszódjon a csavarközök között.

Maradandóbbnak tűnő fülbecsavar:

A ragasztás egy egyszerű fülbevaló esetében inkább működik.

fülbecsavar.jpgbrit.co

Szerelőkarikás "formagenerálás":

A ragasztót érdemes elfelejteni a drótok előnyére. Szerelőkarikák segítségével különböző formákkal is játszadozhatunk. Mikko Sumulong terve ez a szívecskés medál:

szívalakú.jpg

Komolyabb megoldásokkal Leti oldalán találkozhatunk, aki komolyabban is foglalkozik anyacsavarékszerek készítésével:

csavarkarkötő.jpg

csavarfüli.jpg

Forma fűzéssel:

Ezt a "sárkányfejes" fűzéses medál a bejegyzésszerző munkája. Selyemzsinórra dolgoztam, mivel az elég erős. Harminc darab anyacsavar, egy zsinór és két gyöngykupak kellett hozzá:

sárkányfej.jpgMeskete Műhelye tutorial

Karkötő fűzéssel:

missy.jpgMissy Mazza Jewelry

Látványos munkák hozhatók létre dróthajlítás segítségével:

nyakék3.jpgannahowardshaw

Egy kis csomózás:

csomózás.jpgWobisobi

Csavarimádó-csigolyanyúzó nyaklánc:

Ha pedig már nem tudunk betelni a csavarokkal, akkor a csigolyákat nem kímélő modelleket is nyakékeket gyárthatunk:

csavarnyakék.jpgback2root

További anyacsavaros kipróbálnivalót találunk a témában a Pinteresten.

Jó alkotást kívánunk!

süti beállítások módosítása