Napsütés, lenge szellő, szőlőindák a Millenáris épületei alatt. A Teátrum és az egykori Csodák Palotája épülete előtt cosplayes piknikelők. Koik a mesterséges tavakban. Ez a környezet fogadott minket, amikor kicsit késve dél körül megérkeztünk a HoldfényCon, a budapesti ComicConnak becézett rendezvény területére.

cikkbe01.jpg

Ezúttal a PlayIten már megszokott gémeráradat nem szegélyezte utunkat, annál inkább több jelmezes, és mondanunk se kell, végre egyre színvonalasabb jelmezesek.

Csalódást fogunk okozni e bejegyzésünkkel, mert későn érkeztünk, előadást tartottunk, rajz versenyeztünk, és aztán hosszan ebédeltünk is, hogy aztán a Star Wars előadásra üljünk be, így sok mindenről lemaradtunk. Ezért nagy szeretettel ajánljuk Nektek a HoldfényConos Facebook oldalon megosztott galériákat, valamint az Ekultura videóit és a gtogg galériáját.

A Finn Jones rajongók valószínűleg imádták ezt a cont, akik pedig nem rajongtak a Virág Lovagért, azok a Gyűrűk Ura cosplayesek sátrában bújhattak meg. Volt lehetőség a kinectezésre, gémerkedésre, aki esetleg nem lett volna annyira geek, vagy nem veszett volna el a karakteráradatban. A Star Trekesek performansz mellett egy csodás standdal is készültek. Lara Croftból és Indiana Jones-ból találtunk kettőt is. Utóbbiak találkozását fotómasinával is megörökítettük:

Az előadásunk egy óra körül kezdődött, előtte egy rögtönzött Lara Croft - Kis Hableány karaokéval. Ezúttal A steampunk és futurológia témájába bonyolódtunk bele, viktoriánus jövőképek említésével.

Az előadás anyagát, bővebb változatban az elhangzottaknál hamarosan feltesszük ide a blogra is.

Utánunk a geek kerekasztal következett, különböző szubkultúrák tagjainak képviselőivel. Majd bevallottan elvesztünk a már említett helyben rajzolós versenyen, ahol Holdviola-témában alkothattunk valamit, és utána jött a régóta áhított ebéd is, amely után visszatérve meglepődve tapasztaltuk, hogy a Teátrumban Finn Jones rendkívül hosszan tud beszélni a munkájáról, hobbijáról és mindenféléről. Újra a kis színpad felé vettük az irányt, ahol a Halálcsillag készítésének rejtelmeibe kukkanthattunk bele, és megtudtuk, hogy van, amikor egy makett ára egy luxusautóéval vetekedhet.

Pozitívum volt számunkra a profi fotóssarok, ahol végre tényleg hatalmas gépekkel, reméljük igazán ügyes fotósokkal örökíttethették meg magukat a várhatóan "méggeekebb, méggamerebb" unokák számára a cosplayezők - és nem csak a versenyzők - is jelmezeiket. 

Egy rövid pillanat erejéig különböző crossoverek is meg-meg jelentek a sokadalomban, így született meg a "DoVhader" (Skyrim-Star Wars metszet) karaktere is, aki valószínűleg egy sárkányvérű nagyúr óhajtana lenni, aki átállt a sötét oldalra:

cikkbe03.jpg 

Sajnos a steampunk performanszról lemaradtunk a CoolGear standot már élőben nem tekinthettük meg és a steampunk cosplayesekkel se nagyon futottunk össze, amit nagyon sajnálunk, mert a galériák képei alapján bizony részletekbe menően alaposan kidolgozott jelmezben csodálhatták meg őket a conra érkezők. 

Azért sikerült nekünk is egy-egy fantasztikus jelmezbe bújt cosplayest lekapnunk, például őket:

cikkbe02.jpg

A következő HoldfényConon reméljük újra találkozunk. Addig is, aki mélyebben elmerülne a Conokban, azoknak konokul ajánljuk a nyári conos felhozatalt. Valamint mindenkit szeretettel várunk Kecskemétre, a Múzeumok Éjszakájára, ahová egy újabb előadással készülünk.

Valamint a továbbiakban Mindenkinek Kellemes pihenést kívánunk e Pünkösd hétfőre, az egyetemistáknak és az érettségizőknek pedig szuper jegyeket az elkövetkező hetekre!

süti beállítások módosítása