steampunkesfuturologia_1368630411.jpg_960x720

Mindenkit szeretettel várunk a HoldfényConon, május 18-án, Budapesten, a Millenárison, a "D"-épület kiselőadójában a soron következő előadásunkra, amelynek címe:

Steampunk és futurológia

Röviden arról, hogy miről lesz szó:

Steampunk: ködös, viktoriánus, jövő-múlt keveredés, fantáziavilágok, gőzt pöfékelő lokomotív, ketyegő fogaskerekek, lét egy alternatív történelmi síkon... Férfiak és nők soha nem létezett száz éves öltözékekben, "retechnológia" és kütyürégiesítés magas fokon. Mi ez az egész? Egy évtizedeken át ívelő, önálló filozófiával rendelkező tematika vagy csak egy furcsa stílus, kósza divathullám?

Honnan ered a steampunk és merre tart? Mi köze a steampunknak a jövőkutatáshoz? Mit mondtak rólunk a száz évvel ezelőtt a jövő iránt érdeklődők? Miért érdeklik napjaink fiataljait ezek a jövőképek? Hogyan teremtünk hidat a kultúra- és művészetelmélet által a szépunokák és a szépszülők technológiai gondolkodása között?

Egy kis "wibbly wobbly timey wimey" elméleti utazás: a lehetséges, a valószínű és a kívánatos magyarázatok között.

Előadó: Tóth Emese, a szt!mpank blog főszerkesztője, a Hungarian Steampunk Community alapító tagja.

Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk! Az előadás anyaga az előzőhöz hasonlóan a blog felületén a jövő héten elérhetővé válik.

Facebook Event

HoldfényCon hivatalos oldala

süti beállítások módosítása