Gőzfelhős fotópályázat

2013.04.18. 13:05

gozfelhos_1366282800.jpg_851x315

A MÁV Nosztalgia Kft. fotópályázatot hirdet normál nyomközű, magyarországi, gőzvontatású nosztalgia vonatok üzemelés közben témában, 2013. május 23-ig, csütörtökig várják a saját felvételeiket fotógyűjteményükből.

A fotópályázat célja, hogy azon internetezők is találkozhassanak a gőzmozdonyos nosztalgiavonatokkal, akik személyesen nem lehettek jelen az adott utazások alkalmával.

Kategóriák: Tájkép, Teljes gőzzel, Az érdeklődés középpontjában, Időutazás, Egyéb, Cuha-völgy 2013. (2013. április 27. Gőzfelhős kirándulás a Cuha-völgybe utazásunk alkalmával készített képek), Dunakanyar 2013. (2013. május 18. Gőzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba utazásunk alkalmával készített képek)

 

Zsűrizés és díjazás:

A szakmai zsűri által az összes beérkezett kép közül kiválasztott legjobb fotók nyertesei az alábbi jutalomban részesülnek:

1. díj Nosztalgiautazás 2 fő részére a 2013. június 8-ai Koronázási Vonaton Gödöllőre (fapados osztályon)

2. díj Élményvonat utazás 2 fő részére standard osztályon a 2013. július 6-ai K. und K. Expressz – Bécs, a császári főváros nyári pompában programunkon. (http://www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/241/esemeny/634)

3. díj MÁV Nosztalgia ajándékcsomag (könyvek)

A nyeremények a megjelölt osztályon az utazást tartalmazzák.

Kategória különdíjak: minden kategóriában 1db Száz éves a CWIL 2347 psz. étkezőkocsi c. kiadványok és 1db 20 éve sínen vagyunk c. kiadványok.

A Közönségdíj nyertese egy 424-es gőzmozdonyos póló tulajdonosa lesz.

 

Részvételi feltételek:

A pályaműveket e-mailben lehet beküldeni – minden képet külön csatolva mellékletként az utazas@mavnosztalgia.hu e-mail címre!

A beküldött fotókat 2013. május 23-ig Facebook oldalukon egy albumban folyamatosan megjelentetik, melyekre 2013. május 28-ig lehet szavazni, a legtöbb lájkot begyűjtő fotó tulajdonosa elnyeri a közönségdíjat. A közönségszavazáson minden beküldött kép részt vesz. Megosztás, ismerősök buzdítása ér! Csak a Gőzfelhős fotópályázat 2013. mappában található képekre érkezett lájkok számítanak érvényes szavazatnak.

Szerzőnként beküldhető maximum 4 digitális vagy digitalizált felvétel JPG formátumban. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen, terjedelme pedig ne haladja meg az 5 Mb-ot. Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe, a kategória neve, melyben nevezi a képet, majd a fotózás dátuma szerepeljen (számmal: évhónapnap, pl. 20130518). A családnév előtt semmilyen más karakter ne szerepeljen, mert az lehetetlenné teszi az automatikus rendezést. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, kivágás), de nem változtathat tartalmán. Fantáziakép nem pályázhat. A zsűri a nem megfelelő minőségűnek ítélt fotókat a pályázatból kizárja, erről a kép készítőjét írásban értesíti.

Egy kép egy kategóriában nevezhető.

A pályázatra csak olyan felvételeket nevezhetnek a szerzők, amelyek korábbi pályázatokon, fotókiállításon díjat nem nyertek. A pályázóknak nevezési díjat nem kell fizetni.

A pályázaton való indulással, a fotó készítője örökös, visszavonhatatlan, jogdíjmentes engedélyt ad a benyújtott fotók felhasználására, reprodukálására, megjelenítésére, közzétételére, módosítására, változtatására, származékos művek létrehozására, megjelentetésére, terjesztésére és más módon történő sokszorosítására a MÁV Nosztalgia Kft-nek.

 

Pályázati naptár:

• A fotók beküldésének határideje: 2013. május 23.

• Zsűrizés: 2013. május 28-ig

• Értesítés a zsűrizés eredményéről (e-mailen is), 2013. május 28-ig.

 

A díjnyertes fotók felkerülnek a www.mavnosztalgia.hu weboldalára és Facebook oldalára.

forrás:

Élményvonatozás és Nosztalgiautak Facebook oldala

süti beállítások módosítása