Rejtély a Titanicon

2013.03.30. 14:21

Egyszerűen csupán ennyi a neve a játéknak, amit most bemutatok. Elsőre egy klasszikus "point-and-click", vagyis kattintgatós, rejtvényfejtős játéknak tűnik, ami nagyjából igaz is. De ennél kicsit azért mégis több. 
Először is, mert szép a grafikája, és a története, eltekintve a szerintem kicsit erőltetett Prológustól, képes addiktívvá tenni az embert. Minden egyes megoldott feladvány és keresgélés után egy-egy apró jelet kapunk megfejtésként, mellyel közelebb kerülhetünk a megoldáshoz. Nevezetesen, hogy a "reinkarnálódott" hajót megmentsük a pusztulástól, igaz ezúttal nem egy jéghegy az "ellenfél". 
Online is lehet játszani vele, igaz, ekkor csak a demo érhető el. 
Sajnálatos azonban, hogy a játék telepítése viszont a vártnál több időt vesz el. Nem elég, hogy le kell tölteni a telepítő fájlt, majd elindítani, de utána még megjelenik egy külön ablak, ahol várakozásra ítél a játék, ami ráadásul ismét letöltés (?) és telepítés, mivel elsőre a "Game manager" jön le (bár lehet én nem értem, hogy mire fel kell ennyit dolgozni érte). Újabb kényelmetlenség, hogy csupán 60 percig élvezhetjük a játékot ingyenesen. Igazi vadkapitalista hozzáállás (pici enyhítés, hogy mindössze 3 dollárba kerül). Kezdésnek nem túl előnyös, pedig a demo alapján már megtetszett a játék. 

A borítókép és a fontosabb szereplők 

Igazából a játék lényege, hogy először meg kell találnunk valamiből tizet egy-egy adott helyiségben, majd véletlenszerűen felsorolt tárgyakat, végül pedig egy feladvány darabkáit kell összeszedni, hogy azt megoldva újabb nyommal legyünk gazdagabbak. Pozitívum, hogy a szobák és termek változatosak, jól tükrözik az egykori óceánjáró hangulatát, a feladványok akadálymentesen működnek (ez az online változatra annyira már nem igaz), és ugyan a feladatok nem annyira változatosak, de kellő kihívást jelentenek. 

Mindig át kell kutatnunk egy-egy szobát fontos tárgyak, feladványok és nyomok után

Még a gépházban is lesz min gondolkodnunk

Viszont a kisebb "mini-játékok", amikkel egy-egy részletét fedjük fel a bonyodalomnak kellően változatosak, szerencsére az itt megadott időtartam csak kihívás értékű, nem számít különösebben. Ami azt illeti nem is kötelező megoldani őket, akkor viszont 10 perccel csökken a hátralévő időnk. Mondjuk attól még a naplórészletet megkapjuk. 
Ami tovább tudja csigázni a kedvünket, az az, hogy minden egyes sikeres megfejtés után kapunk egy-egy levelet, ismeretlen feladótól, mely aztán további kutatásra ösztönöz. 
Ennyi hát a játék, ami nem éppen a legjobb, bár ez nem a játékmenetből adódik, hanem az üzleties hozzáállásából a készítőknek. 

süti beállítások módosítása