Még mindig ez a steampunk divat, a steampunk divat... Nem unjuk ezt? Lerágott csont, mi? Amikor azt gondolhatnánk divat terén minden bőrt - vagy mondhatnánk úgy is: gőzt - lehúztak a steampunkról és a vele társult divatstílusokról, akkor érdemes felmenni az Etsy-re és elcsodálkozni, hogy a világ kreatív kézműves online  boltosainak mi minden jut még eszébe. Van itt természetesen minden, mint a bazárban: szépség, hülyeség és elképesztő dizájndarab. A stílusban való találékonyság nem ismer határokat...

Amikor megláttam a fehér, esküvői bőrmancsot/karmokat, akkor elhatároztam, a témából kötelező képes összeállítást gyúrni. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas divatkiegészítők következnek! :)

Esküvői bőrmancsok:

Karmok.jpg

A vérmes menyasszonyoknak szánt különös kézfej ékesítő Chris de Smith műve. Bizarr esküvők és szado-mazo nászéjszakákra nélkülözhetetlen darab. Ugyanakkor, mint ahogy a képen látható vázának sem "utolsó".

Következő divatfurcsaság, amit bemutatunk nem más, mint egy...

Operaház fantomja drótálarc:

drótálarc.jpg

Maszkok kedvelőinek szerethető darab. Előnye, hogy amellett, hogy ékesít elvonja a tekintetet a bőrhibákról és pattanásokról. Ha éppen nem alkalmazzuk fejdíszként, mehet a vitrinbe vagy akár az íróasztalt is díszítheti. A készítője Karen and Rich szerint uniszex darab. A fényképek, amelyeken férfiak viselik, mégis arról árulkodnak, inkább az úriemberek kerüljék a nőiesen lágy vonalú, kacskaringós maszkmegoldást.

Tetkó vagy testfestés helyett:

gallér.jpg

De mindenképpen egyszerűbb estélyruhák dekorálására igen jó ötlet ez a grandiózus csipkegallér, melyről a vállak irányába láncok lógnak. Ez a megoldás nemcsak steampunkoknak javasolt. Igényes és látványos kiegészítő. Nem mindennapi hölgyek budoárjába való. (AmorousCatAttic)

Futurisztikus királynőknek szabadon:

gallér2.jpg

Ha már gallérok... Találni olyan darabot is, amely sci-fi filmek sisakjainak vonalait idézi. Míg az előző ruhadíszt javasoljuk fantasy és sci-fi conokon kívüli viselésre, ez a ruhakellék inkább már csak a találkozókra vagy jelmezekhez felvehető darab. Kicsit drabális "természetű", szeles időben mindenesetre jól jön. (Stan Coles)

Mindentbele nyaklánc:

Egyre nagyobb teret hódítanak a szinte már gallérrá növekedő nyakékek. A steampunkban is így van ez. Aki pedig változatosságra vagy éppen színekre vágyik, annak inspirációnak íme a mindentbele nyaklánc. Elkészítésre bátran ajánljuk minden bizsugyártó kreatív olvasónknak. Mindent felpakolni rá, ami a kezünk ügyébe kerül. :)

mindentbelenyaklánc.jpg

Vitorlákat fel!

vitorlás2.jpg

Ki akar vitorlást a feje búbjára? Igen egyedivé tehetjük kinézetünket, ha egy hajómakettet kalapdíszként alkalmazunk. Csak a szél ne kapja szárnyára. (KopfTraeume)

Van itt még min hajba kapni:

ketreceskontytű.jpg

Az Apocalypse Jewelry fejlesztése a kalitkás kontytű szintén hölgyeknek szánt darab. A művésznő webshopjában halas és hajós változat is megtalálható.

 

Felhúzhatós csokornyakkendő?

csokornyakkendő.jpg

Steampunk Doctor Who rajongóknak kötelező darab Richard Symonstól.

Karkötő laboránsoknak:

periódusosrendszer.jpg

Kémiarajongóknak elengedhetetlen tartozék a periódusos rendszer karperec. (JezebelCharms)

Dobókocka medál kockáknak:

dobókocka.jpg

Kifejezetten gémerspecifikus bizsu. Steampunk táblás szerepjátszóknak különösen ajánlott viselése. (Sojourn Curiosities)

Mechanikus sperma fültágító:

fültágító.jpg

Mindez elsősorban azoknak ajánlatos, akik nagy füllyukkal rendelkeznek. No comment.

Légfűző:

furcsafűző_1.jpg

Olyan mint a mesében. Rajtad van és még sincs. Ruha és mégse. Egy műanyag "fűző" ez, amelyre különleges mintát rajzoltak (kiegészül egy alkarvédővel), és fantáziába illően megrajzolttá teheti megjelenésed. Avagy valami, amit még mi sem értünk. Irányzék a jövő fetisisztáinak. (Boyd Baten, Divamp)

Üveges békaszemek:

froggles.jpg

Shawn Darling újítása a gogglék tekintetében az úgynevezett Froggles. A nevéből kiolvasható, hogy egy békatekintetet utánzó steampunk szemüveg ez. Viselése a steampunkok körében is különcök számára ajánlott. Napba lehetőleg sose nézzünk vele!

Mérnök szoknya:

szoknya.jpg

Vasutas lányoknak, asszonyoknak igen hasznos. (Oxford Comma)

Viktoriánus zombi póló:

zombipóló.jpg

Utcára is felvehető polgárpukkasztás céljára, de mindazoknak tudjuk ajánlani, akik rajonganak a viktoriánus zenebarát zombinőkért. (Vrathead)

Fogaskerekes lábtanga:

lábtanga.jpg

Várva a melegebb időjárást, megelőlegezve álljon itt egy kép egy horgolt lábtangáról, mely a SoftCrystal shopból megrendelhető. Egy jó steampunk a stranszezonban is kimutatja fogaskerekek iránt érzett tiszteletét! :D

Nyuszikat, csibéket a fülekbe!

húsvéti.jpg

Végezetül, de nem utolsósorban a közelgő húsvétról és a locsolkodásról se feledkezzünk meg. (Cara Vei)

süti beállítások módosítása