Extrém körömgyűrű olcsón

2013.03.22. 13:25

Még mielőtt a címtől bárki megijedne, hogy valami rémesen toprongyos dolog "receptjét" szeretnénk bemutatni, vessünk egy pillantást a végeredményre. Hoppá!

körömgyűrű.jpg

És miután gyönyörködtünk a barokkosan elegáns végeredményben, nézzük csak meg a...

hozzávalókat:

- Egy tisztítószer, mosófolyadék stb. műanyag doboza

- Csavar egy rossz órából, szerszámoskamrából stb.:

- Némi rézdrót

- Dekorációs matrica - Scrapbook hozzávalóknál érdemes nézelődni hobby boltokban - még ez a legdrágább tartozék a festék mellett

- Fújós metálfesték vagy metálpaszta vagy ezüstfólia ragasztóval (utóbbi kettő esetében vizes alapú lakk)

- Szuper erős ragasztó, ha lehetséges akkor kétfázisú (az eredeti leírás ragasztópisztolyt ajánl, de a ragasztópisztoly körültekintő és igényes használatához nagyfokú precizitás szükséges, ráadásul a fémrészeket annyira nem is biztos, hogy megtartja hosszútávon a ragasztópisztolyos illesztés)

Eszközök:

- Olló

- Öngyújtó

Elkészítés:

1. Vágd ki a gyűrűalapot egy megfelelő tisztítószer dobozának fogantyújából. 

Ez a folyamat emígyen néz ki (a tutorial eredeti szerzője egy furcsa ollóval vág, de higgyük el, lehet ezt sima, de bizony éles, jól vágó ollóval is):

kancsó.jpg

fogantyú02.jpg

fogantyú03.jpg

2. Miután ezzel megvagy, jöhet az igazítás. A műanyagot finoman egy öngyújtó lángjába tartva teheted kissé körömszerűvé. Vigyázz, csak óvatosan! Nehogy az egész gyűrű elolvadjon!

öngyújtós.jpg

3. Ezután jöhet a díszítés. A tutorial sajnos a díszítéssel nagy részletességgel nem foglalkozik.

Először egy ezüstös metál, festékkel kend át az alapot. Ha teheted valamilyen vizes alapú lakkal átkenheted a festéket. Bizonyos festékeket érdemes fixálni, ugyanis a felkenés után is foghatnak még. Ilyenek a metálpaszták és a fújós metálfestékek. A metál akrilfesték általában utólag nem fog, így ezzel ezt a műveletet nem muszáj végrehajtani.

Ha ezzel megvagy tervezd meg, hogy hogyan képzeled el a dekorációt! Amíg tervezed a dekorációt, addig is szárad a lefestett alap. A dekorációt próbáld valamilyen minta szerint elrendezni. Akár a képen láthatóhoz hasonlót is csinálhatsz. A lényeg, hogy ha lehet akkor valamilyen kompozíció szerint rendezd el a meglévő alkatrészeidet. Hogy mit használsz még föl a dekoráláshoz lényegében a fantáziádra van bízva.

dekormatrica.jpg

körömgyűrűv.jpg

Ma már több gyöngyös boltban is vásárolhatók felragasztható fémalkatrészek, ezeket is ugyanúgy alkalmazhatod, mint bármilyen karórából "kibányászott" fémalkatrészt: fogaskereket, óramutatót.

Egy kis inspirációnak kézzel készült steampunk körömgyűrűk:

Golden_Steampunk_finger_ring_by_Teacat_Designs.jpgTeacat Design

Műanyag alap helyett óriás gyöngykupakos avagy hajlított bizsualkatrészes változat: (aki ebbe belefog számoljon azzal, hogy kell hozzá némi lánc, további ékszeralkatrész, bársonyszalag valamint drótozáshoz használatos fogó)

Etsy.jpg

A körömrészre illesztéknek akár egy rossz töltőtoll csőre is használható, persze ez már egy sokkal igényesebb és drágább darab:

körömgyűrű02.jpg

Aki pedig nem gyártana, csak gyönyörködne az egyik legszebb drótból, gyöngyből és fogaskerekekből készített körömgyűrűben, amit valaha láttunk, annak ajánljuk nézegetni Boda Szilvia alkotását:

steampunk_armor_ring_by_bodaszilvia-d5wbo2k.jpg

A továbbiakban pedig:

Jó körömgyűrű készítést kívánunk minden kreatív olvasónknak! :)))))

----

Eredeti Tutorial: robbtoberfest

Angol nyelven letölthető, nézegethető: Instructables

süti beállítások módosítása