Így a cím alapján úgy tűnhet, megnyitott egy új pesti Orfeum. Nem egészen ez történt ugyanis csak egy klubpincében voltunk és csak egy szimpla steampunk bulin vagyunk túl, de a rengeteg jelmezes látogató, a rögtönzött kánkán, viktoriánus báli hangulat, a Ferenc Jóskát is megmosolyogtatta volna bokarázás és felhúzhatós babatánc bizony megforgathatta volna az említett zeneszerzőt a sírjában.

Március 16-án szombat este a helybeliek nem kis meglepetésre abroncsos szoknyás és fűzős, kalapos hölgyek és szmokingos urak, cowboyok és egyéb bohém viktoriánusnak tűnő fazonok lepték el a pesti Mikszáth Kálmán tér környékét. A Trafik klub lépcsőjén hatalmas tüllszoknyák suhogtak, csizmasarkak tapodtak. Az urak megemelték kalapjukat. Elegánsan egyre nagyobb és nagyobb lett hét óra felé, amikor a Clock Owl Ball nevű rendezvényünk hivatalosan is elkezdődött.

ClockOwl01.jpg

Gőzvásári hangulatban

Persze négy órától már állt a bál a maga módján. Lelkes kézművesek árusították steampunk holmijaikat a nagyérdeműnek.

A teljesség igénye nélkül: debütált élőben az elképesztő ékszereket készítő drótművész Boda Szilvia, voltak zsebórák Vörös Zoltán Zackary CoolGear jóvoltából. Aranyos baglyokkal mutatkozott be az Audry's Ann. Izgalmas kerámia- és kőmedálokat és látványos ékszerbokrot láthattunk Bognár Angélától. By Sesame és az Aquila Háza drótékszereikkel "domborítottak". Találkozhattatok még a Bőregér Webáruházzal, a Cydonia Vintage-dzsel. Rikovék állványát mindenféle clockpunkság és izzós fülbevaló díszítette. Senga kámeás nyakékekkel és kiegészítőkkel színesítette a forgatagot. A Csipkecsibe pedig hajócsipkékkel tarkította a mini "bazárt".

ClockOwl13.jpgRészlet a Senga standról

Fél nyolckor kezdődött a divatbemutató, ahol a Sensual Corset Steampunk és Punk-Goth kollekcióját mutatták be a modellek. A divatfűző rajongók csak kapkodhatták a fejüket, mert azokat a darabokat láthatták élőben felvonulni, amelyeket például az amerikai topmodell steampunkos fotózásáról ismerhetünk.

divatbemutató.jpg

Sensual Corset divatbemutató

ClockOwl10.jpg

Sensual Corset divatbemutató

 

kifútó.jpgSensual Corset divatbemutató

A lányok bizony jókora sikert arattak, ugyanis negyed órán át a divatbemutatót követően képtelenség volt megközelíteni a színpadot, és a véletlen fotózások sorozata a folyosón és a lépcsőn is tovább folytatódott egészen tíz óráig, ekkor már mindenki fotózott szinte mindenkit, akit csak tudott:

ClockOwl02.jpg

ClockOwl07.jpg

ClockOwl05.jpg

ClockOwl09.jpg

ClockOwl06.jpg

ClockOwl03.jpg

ClockOwl11.jpg

ClockOwl04.jpg

Persze nekünk erről az egészről nehéz beszámolni, mert nagyon is belső szemlélőként láttuk az eseményeket. A tömeg kicsit szét is szóródott a fotózkodás miatt. Majd a szókimondó zenét kedvelők számára elérkezett a hangulatosan akusztikus formációban színpadra lépő Eszterlövészek zenekar fellépése. Lazaság, egyszerűség, jó hangzás, derű egy órán át.

ClockOwl08.jpgderű , szókimondás és jó zene

A "sötétebb oldalt" képviselve a színpadátpakolást követően jöttek a Magyar Gótikus Hastáncművésznők. Akiknek a babás koreográfiájuk sokkal hatásosabb volt, mint a hastáncversenyen. Fantasztikus képek készültek róluk a helyszínen megismert Dr. Leslie Aromo fotográfus jóvoltából. Az életre kelt babák után két szabad improvizációs szám következett, ahol bizony megmutatták a lányok a tudásukat.

ClockOwl12.jpgaz egyik életre kelt baba

hastánc02.jpgsteampunk hastánc - Burány Judit, Hóförgeteg

A táncot pedig, ahogy az egy bálban lenni szokott tánc követte, és egy kis hezitálás után felizzott a parkett. Azt pedig soha nem gondoltuk volna, hogy a XXI. században Offenbach kánkánja (azaz az Orfeusz az alvilágban nyitány) valamint a Radeczky-induló ekkora eufóriát okozhat. A múltidézős lányok a színpadon villantottak kecses bokákat, az indulóra pedig az egész társaság egy hatalmas hernyóvá tömörülve vonatozott. A Vernian Process Volt egyszer egy vadnyugat főcímzene átiratuk szabályos tömeges performanszot eredményezett. A hangulatot innentől kezdve nem tudjuk leírni, de hogy ilyen bulira van igény manapság ebben az "éjjel-nappal Budapest világban" igen nagy meglepetést okozott.

kánkán.jpgRögtönzött kánkán

A mulatságot hangulatosan a Last Steampuk Waltz és kérésre a három hastáncosszám, majd a bárpultnál szájharmonikázó egyik cowboy muzsikája zárta.

A Szemem Fénye Alapítvány egyik perselye pedig a bál végére dugig (a másik negyedéig) megtelt, így azt küldjük is Pécsre.

Nagyon köszönjük, hogy jöttetek, ráadásul ennyien beöltözve. Nagy élmény volt. Reméljük jól éreztétek magatokat. Köszönjük a Trafik Klubnak a lehetőséget. Bálkirály, bálkirálynő játékkal még jelentkezünk. Addig is hallgassátok eme hírhedt, vérforralóan viktoriánus, buliteremtő muzsikát:

-------------------

Felhasznált fotók:

Dr. Leslie Aromo

automaton_aliza

Novinowotny

További képek:

Dr. Leslie Aromo albuma

Clock Owl Ball fotóalbum (Dr. Leslie Aromo, automaton_aliza és NoviNowotny fotóival)

süti beállítások módosítása