Acélszív! Soha meg nem áll!

2013.02.25. 17:01

Manapság már számos ingyenes MMO RPG kínálja magát az internet végtelenségében, és nagy örömömre szolgál bemutatni, hogy bizony a steampunk stílusában is született egy igen komoly alkotás. Legalábbis a látványvilágát illetve. 
Először is kezdjük az ígéretekkel, hiszen mindig ez az első, amikor egy játékkal találkozunk. 
- Ingyen játszható a Böngésződben, nem kell hozzá telepíteni semmit! 
- Ez a következő nemzedéke a 3D online játékoknak! 
- Urald a gyors iramú csatákat! 
- Fejleszd steampunk harci gépedet! 
- Válj a csataterek Legendájává! 
Ez mind szép és jó a tovább után pedig kitérek rá, hogy mindebből mi és hogyan valósul meg! 

Először is, hogy nem szükséges telepítés. Nos ez nem teljesen igaz, ugyanis, ha lehet a legújabb Java-t tegyük fel gépünkre, különben alapjaiban dől meg a játékélmény (mivel enélkül egyszerűen nem működik az egész) . 
Egyébként valóban nem szükséges komolyabb vesződség, de mielőtt elkezdjük, fontos, hogy végigolvassuk a játék honlapján a tudnivalókat. Mert a karakter alkotáskor nincs lehetőség végig nézni a frakciókat, amelyiket kiválasztjuk a "Choose" menüpontból, azzal kell kezdenünk. Viszont, több karakterünk is lehet, ami pozitívum! 
A 3D-s játékoknak, hogy egy újabb nemzedékét jelenti-e, nos ezt nem tisztem eldönteni, még online viszonylatban sem. Igazából nem ronda a látványvilág, csak kissé gyermetegnek tűnik vagy éppenséggel giccsesnek. Ami furcsának hangozhat, mivel a játékban gyilkos erejű háborús fenevadak, acélszörnyek csapnak össze egymással.

Gyors iramú csaták

Na az már szent igaz, hogy az események pörögnek! Először is, mert a legtöbb MMO-val ellentétben nincsenek adott küldetések, hanem, ami éppen van, azért kell küzdeni. Ez annyit tesz, hogy kicsiny harckocsinkkal (a játék elején még meglehetősen szánalmasnak hatunk a "veteránok" közelében), a küldetés adó épülethez megyünk, klikkelünk a "Reguest Mission"-re, megerősítjük óhajunkat, majd várunk (általában max 3 percet), és egybe oszt minket néhány baráti játékossal és ellenségessel is. A lényeg nagyjából mindig ugyanaz: segíteni egymást és akadályozni az ellenséges frakció játékosait. Ez olykor bázis védelmet/támadást, helyfoglalást (fúrótorony, raktár, nyersanyag lelőhely stb.) vagy éppen konvoj biztosítás/megsemmisítés. 
Fontos azonban leszögezni, hogy meglepően játékos barát, főleg az elején. Ugyanis, csak azok lőhetnek rád küldetés közben, akiket ellenségként kiosztott! Tehát, ha meglátsz útközben egy jóval erősebb, de ellenséges játékost, akkor nem kell félni, hogy megesz egy falásra. Szerencsére ez két küldetés között is igaz. Ráadásul a semleges martalócok (maraduer a játékban), bármikor támadhatóak és bár sokan vannak, de ha csak egyet lősz, csak az lő vissza. Szóval, nyersanyagszerzésre kiválóak. 

 

Fejlessz! 

Nos, ez már kissé nehézkes része a dolgoknak. Az első szintről a kettesre ugrani nem nehéz. Szinte nevetséges. De aztán...igencsak komoly időket kell eltöltenünk a virtuális csatatereken, hogy szépen fejlődhessünk, így nem csoda, ha többségében 5-ös és 4-es szintű játékosakkal futunk össze. Már a harmadik szintet is nehéz elérni. Legalábbis, ha nem akarjuk non-stop nyüstölni a játékot. 

 

Légy Legenda! 

Elismerem senki sem lehet "instant" híresség, de azért egy kicsit meg kell izzadni mire az embernek tiszteletre méltó harci járműve lesz. Vagy pedig pénzt költ rá. Alapjában véve nem egy túl bonyolult játék, nem is a legnehezebb, de furcsa bájával magába szippanthatja az embert. 
Most pedig következzen egy kis ízelítő és kedvcsináló! 

Aminek nincs zászlója, az szabad préda! 

 

Miután a szabad préda megsemmisült, többnyire fogaskerék a jutalom! 


Baráti tűz miatt nem kell félni, csapattársaink nem sérülnek tőlünk, sem fordítva

Ha eltévednénk, nagy kék nyíl jelzi, hogy merre kell menni

Sok sikert és jó szórakozást mindazoknak, ki szerencsét próbálnak! 

süti beállítások módosítása