A Marvel viktoriánus hősei

2012.10.18. 17:18

Bizony a híres-neves képregény alkotó gárda nem csupán a huszadik század számára alkotott szuperhősöket. Számos XIX. századi egyéniség szállt harcba az emberiség megóvása, vagy épp leigázása érdekében oldalakon keresztül. Így most egy rövid ízelítő következik a gőz, a szén virágkorának revolver hőseiről, különleges személyei ről, ahogyan azt a Marvel elképzelte. 

KidColt.jpg
Blaine Colt az egykori Hat-fegyver Szindikátus tagja

 

A fentebbi képen látható férfiú Kid Colt néven volt a rossz fiúk réme, bár azt sejteni lehet, hogy ő sem épp egy angyal. Ám ennyire nem egyszerű a történet ugyanis Kid Colt néven volt egy másik szuperhős is ez idő tájt, aki viszont képes volt ló alakot ölteni. 
Ám mások is szerepelnek a Marvel által vizionált 19. században, olykor más művek híres szereplői, mint Bram Stoker Drakulája. 

Dracula.jpg
Klasszikus, újragondolva. A feldolgozások nem mindig ártanak: Vlad Tepes, a Marvel által
 

Itt megjegyezve, érdekes koncepció Mister Sinister ötlete, aki Darwin kortársa, ennek megfelelően a genetika úttörője és mestere, igaz, nem az emberiség, hanem saját hatalmának érdekében. 

MisterSinister.jpg
Mister Sinister


A Vadnyugat eszméjének megfelelően, az indiánok sem hiányozhatnak a repertoárból, mint például az "Apacs kölyök" vagy a Vörös Farkas.

Apacs.jpg
Aloysius Kare aka "Apacs kölyök"

Igazán látványos alakja az XIX. századi Marvel univerzumnak az "első" Szellemlovas (Ghost Rider) Carter Slade, aki még nem motoron, hanem lángoló paripán üldözte a gonosztevőket. Hogy ne keverjék össze a rajongók, a későbbiekben a Phantom Rider nevet kapta. 

Szellemlovas.jpg
Carter Slade, nem hivatalos rajtz a DeviantArt-ról, Robmarin által

Ennyi lenne röviden a Marvel vadnyugati és viktoriánus hőseiből az ízelítő, bővebb infóért érdemes átböngészni a Marvel Wikia-t. 

süti beállítások módosítása