Amennyiben tényekkel és egy kis szőrszálhasogatással akarnám kezdeni, azt is mondhatnám, hogy csak nyomokban tartalmaz, ténylegesen vett steampunk-ot ez az univerzum. Ám anakronizmus tekintetében meglehetősen gazdag a választék, igaz nem oly kaotikusnak tetsző, mint a Doctor Who szuper megkavart idejű vagy a legutóbbi dinoszauruszos epizódja, viszont látványban felveszi a versenyt. 


Elég egyetlen pillantást vetni erre a képre, s máris tudjuk, kultúrák és korok tucatja keveredik Dinotópia szigetén

Ám miről is van szó? Egyeseknek ismerős lehet az univerzum, hiszen a könyvekből készült sorozat magyar szinkronnal évekkel ezelőtt műsoron volt. Az igazsághoz azonban hozzá kell tenni, nem teljesen követi a regények történetét, inkább egyfajta "összegzése" azoknak, mintegy ízelítőt ad ebből a csodálatos világból. 
Dinoszauruszokat beletenni egy-egy történetbe általában nyerő ötlet, a közönség szereti az ilyesmit, korosztálytól függetlenül. Más dolog azonban ezen rég letűnt lények köré szőni egy történetet, s megint más egy egész univerzumot. Hiszen, elnézve Dinotópia eredeti honlapját, különösen a galériát, az egész akár egy túlzottan giccses, mindenhonnan stílust és látványt lopkodó katyvasz is lehetne. 
Mert itt bizony van minden. Nem csupán a steam és dieselpunkok, de még a cyberpunkok is kedvükre csemegézhetnek, valamint a reneszánsz éra kedvelői is megtalálhatják a maguknak valót, de egyszerűen az is gyönyörködtetheti a szemeit, aki csupán a fenséges tájakat szereti. Lenyűgöző kavalkád. 


Mechanikus gőz-dinó. Ki ne akarna ilyen járgánnyal vagánykodni? 

 


Még a fantasy kedvelők se maradnak élmény nélkül

 


Csodavilág a föld felett...

 


...s a föld alatt is. 

 


A cyberpunkok sem ússzák meg dinók nélkül! 

Aki tehát kedvet kapott hozzá, hogy jobban megismerje ezt a dinós világot, az keresse fel az angol nyelvű honlapot, vagy az író blogját.

süti beállítások módosítása