Öngyújtó felturbózva

2012.09.12. 13:54

Éppen az egyik legnagyobb aktualitás, azzal foglalkozni, hogy merre mozdul a dohánypiac. Mi lesz a cigivel, cigizőkkel, trafikokkal; hogyan lehet dohánytermékeket árulni, milyenek lesznek a dobozok. Valószínűleg a cigisdobozok "morbidulása" - mindenféle halálos képekkel való feldíszítése - egy ellen mozgalmat indít, amikor minden dohányos, aki nem tud vagy nem akar leszokni majd felfedezi a cigarettatárcát szépségét, de akár az is előfordulhat, hogy házilag barkácsol majd magának esztétikus cigarettatartót.

Most még itt nem járunk, de Horváth Benjámin olvasónk saját dizájnöngyújtójáról küldött képeket, amit maga rakott össze, óraszerkezetet és fogaskerekeket felhasználva. A díszítés különösen a kupak nyílásánál ügyesen megoldott.

Ez is egy alternatíva arra nézve hogyan kössük össze az esztétikust a hasznossal (nem dohányzóknak írva: az öngyújtó azért háztartásban is hasznos lehet, nemcsak a dohányosok számára).

Fogaskerekeket, mint ahogy a boltos bejegyzésben is leírtuk legkönnyebben óráshagyatékból, online aukciókon óraalkatrész eladásnál, régiségvásárokon, régiségboltban lehet megvenni, sokszor úgy, hogy egy egész régi, működésképtelen órát megveszünk és azt szereljük szét. Fém öngyújtó még egyelőre sok helyütt kapható. Ragasztáshoz ékszerragasztót vagy a legerősebb pillanatragasztókat ajánljuk.

öngyújtó02.jpg

öngyújtó03.jpg

öngyújtó01.jpg

Képek: Horváth Benjámin

süti beállítások módosítása