Meglepő kijelentésekkel kezdem e bejegyzésem:

Vasember torta. Sötét kis robotok. Bizarr egyszarvú lányok. Fémmelltartó. Pénzgyűjtő gésa. Bezsongott róka az udvaron. Őstermelői piac a szomszédban. Óriásfagyi. A legszuperebb takarítónőjelmezek. A steampunk Seherezádé bugyogójából bújt ki, és titkos barlangjában rejtőzködik Bruce és a denevér.

De lényegébe véve így is indíthatom: kilencre érkeztünk. Ha jól számolom a másodikon, de feltüntetve talán az első emeleten kaptunk helyet, ahol végül egy asztal helyett kettőn is rakodhattunk, igaz így is kicsit nehezen fértünk. A Olíviával, a steampunk női Loki K. -val és Novinowotnyval gyorsan kipakoltunk, tényleg mint egy kirakodóvásárban.

A fémbugyitól a billentyűzetig

 

Szonikus csavarhúzó, cilinderek, színházi látcső, steampunk szemkötő stb..

 

Tóth Sarolta többszörös ARC-kiállító montázsai

A fémalsónemű Hermeczi Olívia munkája

Dénes és Olívia

Örülünk, hogy ennyien hoztatok holmikat megmutatni. Így egyfajta interaktív kiállítás lett asztalainknál, amit cseppet sem bántunk, csak azt, hogy a fotózkodás, pózolás terén a kedves vendégek lehettek volna bevállalósabbak is.

A kedvenc bevállalós animés cosplayesünk,

köszönjük, hogy modellt állt nekünk

Nagyon örültünk, hogy bemutathattuk a jelenlévőknek Hermeczi Olívia, meglepetésnek Flamara Halvorsen (Farkas Judit), Koszt Ferenc, Papp Benjámin, Tóth Sarolta munkáit és K. gőzgépét. Hihetetlenül lelkesítő volt azt tapasztalni, hogy szinte minden egyes kint lévő tárgyra, steampunk egérre, kellékre, ékszerre, kiegészítőre, fémbugyira lett volna vevői igény.

A con hangulata a helyszíneket körbejárva úgy tapasztaltam általánosságban véve jó volt. Magát az egységes teret illetve a kockák és a nem animás cosplayerese terén éreztem hiányt. Pozitívum viszont, hogy sok-sok steampunkossal futottunk össze.

Ráadásként még egy teslapunk Doctor Who rajongóval is, akivel pár percig együtt támasztottam a büfépultot.

Abszurd események ezúttal is bekövetkeztek. Például, mint Petőfi a ködöt vagy inkább, mint Petőfit a köd úgy nyelte el az éter valahol a kirendelt fotósunkat, így magunknak kellett megoldani a portréfotózás kérdését. Ezenkívül egy rejtélyes vendég, Bruce a denevér rejtekhelyet alapított nem messze asztalainktól. Papp Benjámin "Gunyorka" véletlen összetalálkozott Angelina Jolie önálló életre kelt lábával.

Egy poénfotó: Papp Benjámin "Gunyorka" "Angelina Jolie lábával"

A Toy Soldiers-ek pedig mindenkit levettek a lábáról még Angelina Jolie lábát is.

A Toy Soldiersek

A múltidézős lányok profi jelmezeikkel délután érkezve nem kissé felbolygatták az animés közeget és emelték a szomszéd termelői piac hangulatát. Mindketten egy rokokó ruhájukat gondolták újra viktoriánus módon, és bizony ám ennyire nagyszerűen mutattak. Odavagyok értük!

A Múltidéző Találkozós lányok a robotkarú férfival

És a nap folyamán nemcsak a pultot támasztottuk, hanem előadást is tartottunk Vincent Fausttal a kisteremben. Előtte egy kicsit "bundáztunk" a zsűrivel, hogy a múltidézős Sisit ábrázoló fénykép előkelőbb helyezést érjen el a kosztümös fotópályázaton (a kockadoboz fejű LMFAO egyik tagját cosplayező nyertest mutató kép szerintünk a zsűri fáradtságát és a jelmezelésből való kiábrándultságát mutatta).

Az előadással remélem, mondtunk valami újat is a közönségnek, vagy legalábbis reméljük sikerült többeket ösztönözni arra, hogy a kezükbe vegyék saját maguk steampunkosítását.

Előadás közben - így készül a standard goggle

A süteményekért, robotokért nagyon odavoltunk, úgy ahogy a mechanikus kezű férfiúért is, akinek segédkeztünk felilleszteni a robotkarját.

Sajnos a lényegről a Cosplayversenyről mi lemaradtunk, de bizony megfordult nálunk is egy-két komolyabb jelmezes. Az asztalbontás után este hét körül szubkultúránk csendesen a külső amfiteátrumba vonult élvezni a naplementét az irónia kedvéért a cyberpunkok szomszédságába telepedtek le.

Az udvaron jó hangulatban

Összességben azt tudjuk mondani, hogy egy jó kis expón vagyunk túl. Hasonlót mi már csak a HoldfényConra vállalunk be, de akkor az igényeket látva szeretnénk egy közös boltospultot kialakítani. Valamint legközelebb találkozhatunk a Múltidéző Találkozók idei Nosztalgia Villamosozásán. Erre a jelen információk birtokában augusztus 26-án, jövőhét vasárnap kerül sor.

Addig is mindenki múltot idézzen vagy kedves szerint steampunkoskodjon egy jót otthonában! :D

A Cosplayer Expon készült fotókat a Facebook oldalunkon tudjátok megtekinteni:

Ha megosztanátok rólunk készült fotókat azt a Facebookon vagy az sztpunk@gmail.com e-mail címre elküldve tehetitek meg! Előre is köszönjük!

-----

Képek:

Novonowotny

automaton_aliza

Hoffmann Dóra

Köszönet a segítségért, cuccokért:

Novinowotnynak, Hermeczi Olíviának, Leskó Dénesnek, K.-nak, Flamara Halvorsennek, Papp Benjáminnak, Vincent Faustnak, Róth Eriknek, Pintér Krisztiánnak, Vőneki Adriennek, Koncsek Juditnak, Dóczi Dorottyának, Hoffman Dórának és Bruce-nak a denevérnek :)

 

A lehetőségért:

A Cosplayer Expo rendezőknek

süti beállítások módosítása