Idén, április elsején kerül megrendezésre a Tattoo expo és Motor kiállítás a hungexpon, ahol ezúttal a Gótikus hastáncosok jóvoltából Steampunk kategóriában is indulnak a versenyzők.

 

Hastánc rockzenére?!

I. Gótikus és Fantázia Hastáncverseny

Április 1-jén egy eddig még nem látott hastáncverseny kerül megrendezésre, mely a rockerek érdeklődésére is biztosan számíthat. Ugyanis a hastánc egyik legfrissebb irányzata, a gótikus stílus kap főszerepet ezen a versenyen. Táncolják rockra, metalra, indusztriálra, de már kimondottan gothic stílusú oreintális zenék is születtek. A táncosok külsőségükben is a szubkultúra jellegzetességét hordják magunkon. Csipkék, hálók, tetkók, feltűnő ékszerek vagy fém, bőr és láncok jellemzik a gótikus hastáncosokat. Az egyik legfirsseb stílus, a steampunk is megjelenhet ezen a versenyen. A gótikus hastáncirányzatok mellett más jellegű, különleges hastáncprodukciók is helyet kapnak
majd. A fantázia katgóriában bármilyen, megszokottól elrugaszkodott hastáncprodukcióval lehet indulni pop zenétől alterig, farmergatyában vagy fanztasy karakternek öltözve. A harmadik, transztánc kategóriában pedig a sámánisztikus-pszichedelikus vonal kerül előtérbe. A verseny szervezője, Burány Judit, a Magyar Gótikus Hastáncművésznők vezetője elmondta, hogy azoknak az indulóknak szeretnének színpadot biztosítani, akik eddig „különcségük” miatt nehezen rúghattak labdába egy hagyományos hastáncversenyen. Holott ezek a táncosok is ugyanolyan keményen gyakoroltak és készültek, mint a többiek. Minderre nagy nyilvánosság előtt, az alkalomhoz megfelelő hátteret adó Tattoo Expo és Motorokiállításon kerül sor. Judit reméli, hogy a köztudatban is sikerül elterjeszteni a hastánc kevéssé ismert oldalát. Hisz az expora eleve a szabaddabb gondolkodású emberek fognak eljönni. A zsűritagokat is ennek szellemében kérte fel a szervező. A szakmai zsűriben helyet kap például Magyarország egyetlen féfi orientális táncosa, a külföldön is elismert Seres Zoltán. A laikus zsűri tagok között pedig Linda Daemon, a Drugzone zenekar énekesnője, Wéber Anikó, a Csajokamotoron.hu főszerkesztője és a Magyar Steampunk Közösség képviselője is feltűnik majd. A verseny fődíja pedig nem lesz kevesebb, mint egy welness hétvége két fő részére gyertyafényes vacsorával és romantikus pusztai sétakocsikázással.

www.gothikushastanc.hu

Bővebb információ:
http://gothichastanc.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=22&Itemid=9

 

süti beállítások módosítása