Február 23-án újra Torkos Csütörtök Magyarország éttermeiben. Azt kell erről az ajánlatról tudni, hogy aki erre a napra foglaltat asztalt, az féláron ehet és ihat az étel- és itallapról.

Amikor nekiálltam összeszedni, milyen torkos lehetőségek kínálkoznak olyan budapestiek számára, akik kedvelik a nosztalgiát vagy a steampunkot, akkor azt hittem, egy-két talán részben ajánlható helyszínt találok. Szerencsére azonban három étkezde már eleve vonatokhoz kötődik, így steampunkoknak telitalálat, a többi pedig a századfordulós és XIX. századi múltidézés hangulatában várja a korgó gyomrúakat.

 

VAGON ÉTTEREM:

Budapesti éttermek közül elsősorban a Vagon Éttermet ajánljuk figyelmetekbe, ami valójában egy vonatkocsin létesült a Déli Pályaudvarral szemben. Sajnos már itt is igyekezni kell az asztalfoglalással, mert e bejegyzés szerzője, amikor e bejegyzést írta már úgy látta a Vagonnak 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23 órára már nincs szabad asztaluk.

Ilyen a Vagon belülről:

forrás: Facebook

Cím: 1013 Budapest - I. kerület, Vérmező u.

 

GYERTYAFÉNY EXPRESSZ:

A torkos napra a MÁV Nosztalgia is készül egy másik vasúti kocsival. 18 órától éjfélig ugyanis féláron nyitva a Gyertyafény Expressz. A Nyugati Pályaudvarról tudjátok megközelíteni. A programra a Vasúttörténeti Park honlapján is jelentkezhettek.

Készülni kell arra, hogy ha ide betérsz az egy főre ötezer forintba kerül, de ezért a pénzért a következő szolgáltatást kapod:

 

A Gyertyafény Expressz vendégeit a Budapest Nyugati pályaudvar patinás hangulatú „Királyi várótermében”, amely a Nyugati téri parkoló felől közelíthető meg, Welcome pezsgővel várjuk, 30 perccel a vacsora kezdete előtt.
A vonatra felszállni a pezsgős fogadás után a Budapest Nyugati pályaudvar 9. vágányán lehet.
Romantikus hangulatban, ízletes ételek és minőségi borok mellett nosztalgia étkezőkocsiból álló luxusszerelvényében 2 órányi gasztronómiai élményben lehet részük mindazoknak, akik e sajátos múltidéző atmoszférára vágynak. A nosztalgia étkezőkocsiban - a gyertyafényes vacsora ideje alatt - „sommelier” kínál finom borokat a háromfogásos menühöz, és annak vegetáriánus változatához.
Az étkezőkocsiban elfogyasztott vacsora után, lehetőség van felfedezni, a vonat történelmi kocsijait, a búcsúitalt, pedig a vonat mulató kocsijában, az Orfeum kocsiban, fogyaszthatják el vendégeink.

 

"A Gyertyafény Expressz vendégeit a Budapest Nyugati pályaudvar patinás hangulatú „Királyi várótermében”, amely a Nyugati téri parkoló felől közelíthető meg, Welcome pezsgővel várjuk, 30 perccel a vacsora kezdete előtt.

A vonatra felszállni a pezsgős fogadás után a Budapest Nyugati pályaudvar 9. vágányán lehet.

Romantikus hangulatban, ízletes ételek és minőségi borok mellett nosztalgia étkezőkocsiból álló luxusszerelvényében 2 órányi gasztronómiai élményben lehet részük mindazoknak, akik e sajátos múltidéző atmoszférára vágynak.

A nosztalgia étkezőkocsiban - a gyertyafényes vacsora ideje alatt - „sommelier” kínál finom borokat a háromfogásos menühöz, és annak vegetáriánus változatához.

Az étkezőkocsiban elfogyasztott vacsora után, lehetőség van felfedezni, a vonat történelmi kocsijait, a búcsúitalt, pedig a vonat mulató kocsijában, az Orfeum kocsiban, fogyaszthatják el vendégeink."

forrás: MÁV Nosztalgia

Cím: Budapest, Nyugati Pályaudvar

 

BAROSS ÉTTEREM:

És még mindig vonatok. A Keleti Pályaudvart alapból nem sokan kedvelik a Nyugatihoz képest, mert koszosabb, tele van kétesen üzérkedő alakokkal, ráadásul a metróépítés teljesen feltúrta az egész addigi "ökoszisztémáját".

Mégis van egy eldugott "zug", amit csak azok vesznek észre, akik elég sűrűn járják a Keletit, és meg akarják benne keresni a szépet és egy régi budapesti pályaudvar eredeti arcát.

Ez a zug a Baross Étterem, amit úgy tudtok megtalálni, ha beléptek a Keleti Pályaudvar főkapuján, és szinte azonnal elfordultok balra.

forrás: Torkos Csütörtök

Cím: 1087 Budapest, Baross tér 11/a

 

FERENC JÓZSEF ÉTTEREM ÉS SÖRÖZŐ:

A Nagymező utcából egy a monarchia légkörét idéző helyet ajánlunk elsősorban azoknak, aki kedvelik a kiegyezés korának nosztalgiáját. Itt is igyekezni kell a helyfoglalással, ugyanis az online jelentések alapján felkapott - és ugyanakkor sűrűn "pénztárcanyitagós" - helynek tűnik.

forrás: Torkos Csütörtök

GERBAUD SÖRHÁZ:

Jól látjátok ez nem a cukrászda, annál izgalmasabb: sörház. A sörök szerelmesei itt azon a bizonyos csütörtökön bizony "feleáron" vethetik bele magukat - hrabali módon - a folyékony arany iránti élvezetekbe.

Forrás: Torkos Csütörtök

Cím: 1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8. (Dorottya u. felől)

 

SZABADSÁG KÁVÉHÁZ ÉTTEREM:

És végezetül, de nem utolsósorban vacsoraszínház előadásairól népszerű vendéglátóhelyiség kitűnő választása lehet a szecesszió szerelmeseinek. Ez egy olyan kávéház, ami a századforduló idején nyílt, tehát ha ide betérünk, akkor valóban úgy érezhetjük, mintha időt utaztunk volna. Ady-mániásoknak kötelező meglátogatniuk legalább életük során egyszer, mivel a költő állítólag itt írta a Harc a Nagyúrral című költeményét, tudjátok a disznófejű...

Érdemes tömött pénztárcával érkezni.

Cím: 1054 Budapest, Aulich u. 8.

 

Itt tudsz asztalt foglalni, természetesen nemcsak budapesti, hanem vidéki éttermekbe is: Torkos Csütörtök. (Válogatásunk a teljesség igénye nélkül készült, a Torkos Csütörtök oldalán rengeteg étterem közül válogathatsz!)

süti beállítások módosítása