Végignézve az Emile Goodman - azaz Szabó András - által készített Henry Waltz trailerét úgy érezhetjük a steampunk, illetve clockpunk animációsfilmek 2007-as 2008-as nagy korszaka térhet vissza. A látvány önmagáért beszél.

Ahogy ezt olvashatjuk a Stilblogon: "Szabó András néhány hónap alatt egyedül készítette el a film látványait, animációit és digitális utómunkáját. Az előzetes zenéjét Pacsay Attila komponálta és a Hungarian Studio Orchestra adta elő." (forrás: Stilblog)

A Henry Waltz érdekessége, hogy a benne lévő szerkezetek mozgása azért tűnik annyira élőnek, mert az emberek mozdulatait mintázza le motion capture technika segítségével. Mintha gépek válnának élőlényekké.

Ugyanakkor a hihetetlen mozgó ketyerék mögötti háttérsztori, és hogy az animációs l'art pour l'art mögött van-e valami tartalmasabb mondanivaló az egyelőre rejtély.

Reméljük van, és akkor azt mondhatjuk, hogy végre a steampunk animációs filmek terén egy fantasztikus évet várhatunk, hiszen ne feledjük az ígéretek szerint idén érkezik Terry Gilliam 1884-e is!

És akinek az előző teaser nem volt elég, hogy beteljen vele, annak itt van 3D-ben is:

Honlap: Henry Waltz

beküldte: Rókamóka

süti beállítások módosítása