Aki picit már unja csak a viktoriánus kort, annak nagy álma lehet, hogy akár a divat, akár az iparművészet terén valami más korszakkal vegyítse a steampunk stílusát.

Nekik mutatjuk meg ezt a német rokokó steampunk öltözéket a Clockworker blog ajánlásával:

Az egyik legtipikusabb "keverős határstílus" a steampunk rokokó, amelynek steampunk legjellegzetesebb megtestesítője az új Három testőr film. De jövőbeli elképzelt korokkal például az atompunkkal is simán összegyúrható a steampunk.

A múltban pedig elviekben sokkal régebbi korokhoz is vissza lehetne nyúlni - ha a gőztechnikát említjük akár a reneszánszig, az ókori alexandriai Hérónig - vagy éppen akár egy olyan alternatív irányzatot is kialakíthatunk, mint amelyre a japán steampunkok esetében már volt példa.

A lényeg ilyenkor mindig az, hogy a stíluskeverés minősége - ugyanis a "keverős steampunkot" nagyon könnyű elrontani -, figyeljünk arra, hogy a stílusjegyek ne üssék egymást, próbáljunk harmóniát találni a jellegzetességek között.

Ezt a ruhát azért mutatjuk meg, mert egy jó példája a rokokó steampunknak. Az alapruha rokokó szabású, és csak színeiben és díszítőelemeiben steampunkos. A német Tacklemaniában fotósorozata, ahol egy előkelő rokokó szabású női öltözéket "gőzpunkosítottak el". Az eredmény E. T. A. Hoffmann mesevilágát és a "gőzrajongó" :) Mozartot idézi, bájosnak és újszerűnek hat:

ajánlotta Clockworker Steampunk

Akit érdekel egy barokk bál, ahol rokokó ruhában is meg lehet jelenni, az látogasson el a Múltidéző Találkozókkal a Győrben tartott február 18-i kosztümös rendezvényre! Vagy szintén a Múltidézők Találkozók szervezésében január 22-én egy flashmobra a Budai Várba!

süti beállítások módosítása