Akrobatika, mechanika, színház, cirkusz. Ezzel a négy szóval reklámozza a Cirque Mechanics Birdhouse Factory című előadását.

A cirkusz a hangsúlyt az akrobatikára helyezi, amit különleges gépezetekkel tesz felejthetetlenné.

 

credit: Time Out Dubai

 

A társulat a múlt héten Dubajból érkezett Európába, korábban az Egyesült Államokban léptek fel ugyanezzel a produkcióval. A társulat vezetője, aki az akrobatákat segítő gépek megszállottja, anno a Cirque du Soleil-lel dolgozott együtt.

 

 

A Birdhouse Factory történetét Chaplin Modern idők című filmje inspirálta. "A Birdhouse Factory története 1935-ben játszódik; egy gyárba berepülő madár megsérül, és a munkások ápolni kezdik. A váratlan helyzet arra sarkallja őket, hogy kitörjenek a futószalag melletti monotóniából és felfedjék igazi énjüket – cirkuszi eszközökkel... A rendező, a Cirque du Soleil-ből is ismert Chris Lashua - és alkotótársa, Aloysia Gavre - a kora huszadik századi gépeket - kerekeket, csörlőket stb. - is segítségül hívta a show kitalálásakor; sőt, Charlie Chaplin Modern idők című filmje, a képregényszerző Rude Goldberg grafikái és a mexikói Diego Rivera festményei is komoly szerepet kaptak a színpadi látvány kialakításában." (forrás)

Egy hétig láthatóan a budapesti RaM Collosseumban. Április 29-től, május 5-ig.

 

Képek
Jegyfoglalás

süti beállítások módosítása