A Múltidéző Találkozók kíséretében is részt vehettek a nagyszabású, Stefánia főhercegnőt köszöntő Monarchia korát idéző, békebeli fesztiválon.

Ízelítő a programokból Kiss László fesztiváligazgató köszöntőjében:

"Idén is korabeli gőzmozdony-vontatású nosztalgiavonat hozza városunkba Stefánia főhercegnőt, aki egy szerepjáték segítségével jelen lesz az augusztus 5-8-ig tartó fesztivál szinte minden eseményén. Egyebek mellett korabeli kosztümös felvonulás, kirakodóvásár, vurstli, éjszakai kabaré, nosztalgiahajózás, történelmi előadások és szabadtéri monarchia bál vár mindazokra, akik szívesen részesei lennének az időutazásnak. Ugyanakkor helyet kap a jazz és a világzene, bekapcsolódnak a programokba helyi együttesek, szállodák és éttermek." (forrás)

Amit mi ajánlatként hozzátehetünk, hogy ott lesz a mi eredeti és utánozhatatlanul 19. századi Sisink is, aki legalább úgy megfér majd Stefánia főhercegnő mellett, mint nemrég Vácott Mária Terézia mellett (sőt reméljük, szebb is lesz nála). Már ezért érdemes eljönni, ha nem a kellemes siófoki sétáért a Múltidéző Találkozókkal. :)

 

Múltidéző Találkozók

Stefánia Fesztivál

süti beállítások módosítása