SakuraCon 2010

2010.04.28. 21:49


Idén először látogattunk ki egy steampunkhoz csak részben kapcsolódó rendezvényre, az április 24-én és 25-én HungExpo területén megrendezett SakuraConra. Váratlan meglepetésként - olybá időutazóként - érkeztünk, hiszen mi nem számítottunk se cosplayeseknek, se rendezvényszervezőnek, se mangafanatikusoknak (azért szeretjük a mangát és az animét).

Vendégként toppantunk be, Tix Gergő hatalmas gólyalábaival mágnesként vonzotta az anime- és mangarajongó kisasszonyok és úriemberek tekintetét.

 

viktoriánus birodalmi lépegető (fényképezte Rodian)Idén először látogattunk ki egy steampunkhoz csak részben kapcsolódó rendezvényre, az április 24-én és 25-én HungExpo területén megrendezett SakuraConra. Váratlan meglepetésként - olybá időutazóként - érkeztünk, hiszen mi nem számítottunk se cosplayeseknek, se rendezvényszervezőnek, se mangafanatikusoknak (azért szeretjük a mangát és az animét).

Vendégként toppantunk be, Tix Gergő hatalmas gólyalábaival mágnesként vonzotta az anime- és mangarajongó kisasszonyok és úriemberek tekintetét.

 

viktoriánus birodalmi lépegető (fényképezte Rodian)


Ghoulina és Rodian elegáns dandys viktoriánusokként jöttek. Vincent Faust sarlatán Faraday apróbb kiegészítőkkel és pormaszkkal felszerelt öltözéke mindenkit levett a lábáról. Jusztina kalózos-tweedesen, én pedig állítólag cseppet rokokós Honty Hannás (inkább Blaha Lujzás) szecesszióban vonultam föl.

A szórólapok percek alatt elfogytak. Minket pedig amatőr és nem amatőr fényképészek hada követett, úton-útfélen fotózáshoz pózoltunk.

 

Jusztina, Vincent, Anglia és Tix (fényképezte a_a)

 

a birodalmi csók (fényképezte Nagy Kinga)

 

Tix, a birodalmi rohamosztagos, Aliza, Jusztina és Vincent (fényképezte Nagy Kinga)

 

Sok-sok mindenkivel találkoztunk. Ismerős és ismeretlen figurákkal. A transzvesztita rendőrnőtől kezdve, a star warsosokon át, Jonathan Crane-ig. Kedvesen fogadtak minket, és ez a fő. Ghoulinával miniinterjú készült, és szerencsére senkinek se kellett elmagyarázni mi az a steampunk. Személy szerint csak a nagyobb ételválaszték biztosítását és egy leülős étkezőhelyet hiányoltam.

Vonatoztunk, elefántokon lovagoltunk, és a halállistára - egy füzet a Death Note című kultikus mangából - is felírtuk álneveinket (utólag is sajnálatunkat fejezzük ki a hazai művészeti élet antitámogatásáért, hogy Lakatos úr zseniális gőzelefántját szponzor híján még mindig nem tudtuk kipróbálni).

 

elefánt hátán Tix Gergő (fényképezte a_a)

 

Állítólag a cosplayesek számára az első nap jelentette a valódi izgalmakat, úgy érezzük, üde színfoltként érkeztünk a második napra, amit az is megerősített, amikor hallottuk a hátunk mögött ezt suttogják:

"Itt vannak valahol a steampunkok. Az egyikük gólyalábon jár. Szórólapokat osztogatnak. Tetszik a jelmezük. Olyan jó lenne, ha rendeznének egy saját cont."

(automaton_aliza)

 

Rodian és Ghoulina

 

Nekem ez volt életem első Animecon-ja, de kétségkívül felejthetetlen élményt nyújtott. Mindig jó, ha közös "mániával" élő emberek kerülnek össze, akár egy rendezvény erejéig, és a sok cosplayest külön öröm volt nézni!

Steampunk szemmel úgy gondolom, érdemes itthon is összekapcsolni a steampunk megjelenést az ilyesfajta con-okkal, egyrészt mert ez is egyfajta cosplay, másrészt külföldön ez a kettő összeforrt és a visszajelzések alapján az igény erre itthon is megvan.

A párommal mi nagyon jól éreztük magunkat, de hát nem lehetett ez másként egy jó steampunk társaságban! :)


Az egész hangulat magával ragadó volt, és az is, ahogyan készültünk rá, a kicsit talán lezárásnak is vehető vonatozás szintén szuper élmény volt.

(Ghoulina von Royal)

 

 

Pár kép egy hangulatos diafilmen:

 

 

A többi kép: facebook

süti beállítások módosítása