2009. október 6-án (vajon véletlen-e, hogy az aradi vértanúk napján? biztosan) nagy steampunk könyvpremierre készülnek a tengertúlon. Nem mást ünnepelnek ennyire, mint Scott Westerfeld Leviathanját Keith Thompson illusztrációival, amihez egy fantasztikus trailer is készült (remélhetően a könyv csak jobb a tailernél, mert a trailer önmagáért beszél:

 

 

A történet csak a fikcióra épít, tehát valós történelmi figura megjelenése nem nagy valószínűséggel várható a regényben.

Aleksander (sic!) herceg, Ausztria-Magyarország trónörököse  ellen saját emberei lázadnak föl. Eközben találkozik egy Deryn Sharp nevezetű fiúval, aki egyébként lány (már előre is csak hasonlóan tudom elképzelni, mint a Fekete Vipera 4. szériájának Bob közlegényét.) Különös találkozásuk merész, akciódús kalandot indít el egy olyan korban, amiről jól tudjuk, hogy már egyszer volt hol nem volt, de Scott Westerfeldnél most nem úgy lesz!

Titok, kaland, romantika, akció, gépszörnyek egy alternatív első világháborúban!

Ha megjelenik, mindképpen érdemes lesz összevetni Jókai Mór A jövő század regényével, mert bizonyos elemek már így első ránézésre is szembetűnően emlékeztetnek a magyar fantaszta elképzeléseire, de persze lehet, hogy mindez csak szimpla paranoia, ahogy az is, hogy miért pont október 6-án lesz a premier? :)

 

Scott Westerfeld saját blogja

Hivatalos értesítő ugyanott

süti beállítások módosítása