Igen, jól látjátok: Clockwork melanzs újra... Az első automaton-vegyessaláta nézettségére való tekintettel, egy újabb vegyüléket tálalok a tisztelt olvasóközönség elé! Ezúttal az előző bejegyzéshez valamennyire kapcsolódva állatos automatonokról gyűjtöttem össze egy rövidebb mozizásra valót. :) És hogy ne maradjatok Thomas Kuntz legújabb csodamasinája nélkül, lesz az is, igaz, hogy nem állatos, de nálam mindenképpen ő zárja a sort. :)
Igen, jól látjátok: Clockwork melanzs újra... Az első automaton-vegyessaláta nézettségére való tekintettel, egy újabb vegyüléket tálalok a tisztelt olvasóközönség elé! Ezúttal az előző bejegyzéshez valamennyire kapcsolódva állatos automatonokról gyűjtöttem össze egy rövidebb mozizásra valót. És hogy ne maradjatok Thomas Kuntz legújabb csodamasinája nélkül, lesz az is igaz, hogy nem állatos, de nálam mindenképpen ő zárja a sort. :)
 
Macska a bödönben
 
Remélem emlékeztek még Filemon cica kalandjaira, meg arra, amikor beleesett a tejfelesbödönbe. Ez az 1950-es évekből való automaton pontosan ezt a mesét írja újra, egy papírmaséfejű fehér kandúrral, na meg az ő tejfelesbödönjével...
 

 
A piás medve
 
Sejthetjük, hogy e automaton ihletésében közrejátszhatott az a kérdés, hogy vajon mit csinálnak a medvék ha néha felriadnak télen mély álmukból, és nem tudnak visszaszúnyókálni... Talán éppen ezt, amit ez a 19. század végi medve csinál: iszik, mint a gödény, azaz a medve :D
 
 

 

A nyúl, a káposztából kinyúl...

...1890-ből 2009-be :)


 

Felhúzható malac, meg ami lesz belőle :D

 

 

 

És a végén, amit ígértem Thomas Kuntz legújabb jövendőmondója (ami nem illik a sorba, de ide illik, azért hogy ne maradjatok Thomas Kuntz nélkül:)):

 

"L'Oraclu du Mort"

 

 

 

És az automatáshonlapok, ahol érdemes böngészni (és amelyeknek valamilyen különös oknál fogva mindig valami holfényszonátaszerű vagy madárcsiripelés a zenéje):

 

Thomas Kuntz honlapja

Automatomania

süti beállítások módosítása