80 nap alatt a föld körül

2008.12.30. 14:17

Jackie Chan egy Verne-adaptációban! Kérem ez nem vicc :D. Tessék megnézni holnapután, január 1-én az RTL KLUB-on vetítik (gondolom nagyjából a híradó után). A filmet 2004-ben készítették és természetesen 12 éven felülieknek nagykorú felügyelete mellett ajánlott a megtekintése, hiszen el is borzadna egy átlagos gyerek egy ehhez hasonló szerkentyű látványától: :DJackie Chan egy Verne-adaptációban! Kérem ez nem vicc :D. Tessék megnézni holnapután, január 1-én az RTL KLUB-on vetítik (gondolom nagyjából a híradó után). A filmet 2004-ben készítették és természetesen 12 éven felülieknek nagykorú felügyelete mellett ajánlott a megtekintése, hiszen el is borzadna egy átlagos gyerek egy ehhez hasonló szerkentyű látványától: :D


 

Na és a cselekmény... Egyes kommentekből arra következtetek, hogy valószínűleg tényleg csak nagy vonalakban van köze az eredeti Verne regényhez... a PORT.hu-n a következőt írják róla:

"Egy habókos londoni feltaláló, Phileas Fogg (Steve Coogan), olyan találmányok titkaival áll elő, mint a repülés vagy az elektromosság, de a felsőbb tízezer befolyásos tagjai rögeszmés bolondnak tartják. Kétségbeesetten próbálva elérni, hogy komolyan vegyék, Fogg különös fogadást köt Lord Kelvin-nel (Jim Broadbent), a Királyi Tudományos Akadémia elnökével: állítja, ő bizony körülutazza a Földet mindössze 80 nap alatt! Oldalán inasával, Passepartout-val (Jackie Chan) és az izgalmakat hajhászó francia művésznővel, Monique-kal (Cécile De France), Fogg nekivág az eszeveszett, szívet-erőt nem kímélő, világkörüli versenyfutásnak, amelynek a során hőseink a világ legegzotikusabb helyeire jutnak el, szárazföldön, tengeren és légi úton egyaránt."

Tehát távkapcsolókkal léghajóirányításra föl! (ez a mondat elég furán hangzik :S)

Slusszpoén, hogy állítólag ha szemfüles vagy, akkor megpillanthatsz a háttérben egy Hunyadi János operát hirdető plakátot! :)


IMDb